Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kalırken, özellikle üniversite öğrencilerini edu uzantılı maillerle yararlanabileceği cazip fırsatlar var. Şirketlerin öğrencileri desteklemek ve eğitim dönemi boyunca uygulamalar için para harcamasının önüne geçmek için başlattığı kampanyalar yıllardan beri sürüyor. Eğer siz de üniversiteye yeni başladıysanız ya da bu fırsatlardan yararlanmak istiyorsanız listeye göz atabilirsiniz. Dünya genelinde popüler olmayı başarmış uygulama ve hizmetlerin ücretsiz olarak kullanılması için edu uzantılık mailler ile kayıt olunması yeterli.

İşte edu uzantılı maillerle ücretsiz kullanabilecek uygulama ve servisler

Microsoft Office 365 Education

edu uzantili mail adresleriyle ucretsiz kullanabilecek uygulama ve servisler

Listenin ilk sırasında Microsoft yer alıyor. Office programıyla bilgisayarların olmazsa olmaz seçeneklerinden birisi olan Microsoft, Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Access gibi uygulamalara edu uzantılı mailler ile ücretsiz ulaşma imkanı sağlıyor.

Windows için Office 365 indir

Autodesk for Students

edu uzantili mail adresleriyle ucretsiz kullanabilecek uygulama ve servisler 1

Mimarlık, mühendislik, inşaat ve tasarım gibi alanlarda eğitim alan öğrencilerin olmazsa olmaz programlarından olan AutoDesk, öğrencileri eğitime başladığı andan itibaren destekliyor. Öğrenciler için hazırlanan ve edu mail uzantısı ile ücretsiz olarak erişilebilen pakette toplamda 46 program bulunuyor. Bu programlar arasında öne çıkanlar ise Fusion 360, Autodesk Inventor, 3DS Max, Maya, Revit, Civil 3D.

Windows için Autodesk indir

Microsoft Azure

edu uzantili mail adresleriyle ucretsiz kullanabilecek uygulama ve servisler 2

Microsoft’un popüler servisi Azure de öğrencilere açılmış durumda. Kayıt olunmasıyla birlikte 12 ay geçerli 100 dolarlık kredi alan öğrenciler, öğrenime devam ettikçe yıllık olarak yenileme yapabilmektedir.

Notion Personel Pro Education

Notion, son dönemlerde çok daha fazla dikkat çekmeyi başarmış durumda. Zengin özellikleri, gelişmiş araçlarıyla kişisel ya da iş için dijital ajanda olarak kullanılabilecek uygulama,  Pro versiyonuyla tüm özelliklere erişilmesini sağlıyor.

LucidChart Student

edu uzantili mail adresleriyle ucretsiz kullanabilecek uygulama ve servisler 3

Dosya paylaşımı ve ortak şema gibi çalışmaların yapılmasını sağlayan LucidChart, öğrenciler için sunduğu özel versiyonuyla sınırları kaldırıyor.

GitHub Student Developer Pack

edu uzantili mail adresleriyle ucretsiz kullanabilecek uygulama ve servisler 4

Dünyanın en popüler web sitelerinden olan GitHub, öğrenciler için Student Developer Pack adında bir seçeneğe sahip. Yazılım gibi alanlarda öğrenim gören öğrencilerin işine çok yarayacak bu programda Bootstrap Studio, Azure, Educative, GitKraken Pro Suite, Adafruit IO+, Arduino Cloud, Github Pro, StreamYard Essential Plan gibi seçeekler mevcutç.

Matlab Academia

Edu uzantılı maillerde bazı sınırlamalar getirmiş olsa da yaygın desteğe sahip olan Matlab da tercih edilebilir. “Dünya çapında 6500’den fazla üniversitede kullanılan araçlar” gibi açıklamalar ile alanında oldukça iddialı olan Matlab, öğrencileri için özel paketler ile seçenekler sunuyor.

Edu uzantılı mail adresleriyle ücretsiz kullanabilecek uygulama ve servislerin dışında ücretli aboneliğe sahip olan pek çok uygulama da öğrencilere özel indirimler uygulamaktadır. Bu fırsatlardan da yararlanabilirsiniz.

3 ay ücretsiz Spotify Premium kampanyası başladı

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir