Kripto para cüzdanlarını hedef alan ve dahili varlıkları çalan yeni kötü amaçlı yazılım tespit edildi.
Dijital dönüşümün itici gücü olan internetin en büyük hediyelerinden biri kripto para birimidir. Düzgün bir şekilde edinilirse yatırımcılara önemli miktarda para kazandırabilecek bu varlıklar, son zamanlarda gelecek parası olarak ilan edildi. Sonuç olarak, bu alana yatırım yapan kişi sayısı önemli ölçüde artmıştır.
Son gelişmelerle birlikte yatırımcılar kripto paralara yatırım yaparak para kazanma konusunda oldukça istekliler. Kötü amaçlı yazılım hedefleme ve kripto cüzdan emisyonları tespit edildi.
Mars Steeler düzinelerce kripto para cüzdanı yakaladı
Kripto para birimlerini depolamak için sanal cüzdanların önemini hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki, bu araçlar aslında kullanılan ve birçok bilgisayar korsanının hedefi olan cüzdanlarla aynıdır. Sonuç olarak, kripto cüzdanlarındaki sanal varlıkları ele geçirmek için tasarlanan kötü amaçlı yazılımların sayısı önemli ölçüde arttı.
Son zamanlarda, yeni kötü amaçlı yazılım MetaMask, Binance Chain Wallet ve Coinbase Wallet gibi tarayıcı uzantıları olarak kullanılan yaklaşık 40 kripto cüzdanı ortaya çıkardı. 2019 yılında Oski Trojan’ın daha güçlü bir versiyonu olarak geliştirilen Mars Stealer, Opera ve Firefox hariç tüm Chromium tabanlı tarayıcılara bulaşabiliyor.
Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren kripto paraları
Mars Steeler aslında bilinen bir şekilde hedef cihaza giriyor. Bu noktada güvenilmeyen dosya indirmeleri ve torrent siteleri gibi çeşitli kanallardan indirilen dosyaların içine gizlenir ve bilgisayarınıza girer. Ardından, cihazda kullanılan dili kontrol eden kötü amaçlı yazılım. Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Rusya dillerini tanırsa hiçbir şey yapmadan sistemi kapatır. Diğer dillerde de tehlikenin devam ettiğini belirtmekte fayda var.
Bu adımdan hemen sonra tarayıcı uzantısı olarak kullanılan kripto para cüzdan bilgilerini ve özel anahtarı algılayıp kopyalayan yazılım, işlem tamamlandıktan ve sistem kapatıldıktan sonra kendini siler. Son olarak, özellikle dark web’de 140 dolar fiyatla satılan kötü amaçlı yazılımların hedefi olan kripto para cüzdanının herhangi bir işlem yapacağı şüpheli.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi ve duygularınızı yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.