Google, mobil cihazlarda cilt hareketleriyle kontrol edilebilen bir teknoloji üzerinde çalışıyor.
Teknolojinin giderek gelişmesiyle birlikte giyilebilir ürünler de paralel olarak gelişmeye devam ediyor. Google, cildin dokusuyla kontrol edilebilen akıllı saatler ve kulaklıklar geliştirme yolunda ilerliyor. Cihazlar cilt hareketlerini algılayıp tepki verebilecek.
Google, cilt kontrollü cihazlar geliştiriyor
Google, yalnızca cildi hareket ettirerek akıllı saatleri veya kulaklıkları kontrol ediyor. Şirketin ayrıca bu teknoloji üzerinde bir patenti var. “Giyilebilir Cihazlar için Cilt Arayüzü: Sinyal Kalitesini Artırmak için Sensörleri Birleştirmek” başlıklı patent, bir LetsGoDigital çalışanı tarafından keşfedildi ve açıklandı.
numaralı patent belgesine göre kullanıcılar, teknolojiyi kontrol etmek için giyilebilir cihazdan etkilenen cilde parmaklarını kaydırabilecek veya dokunabilecek. Hareket mekanik dalgalar oluşturur ve giyilebilir cihazdaki sensörler tarafından algılanabilir. “Sensör füzyonu” adı verilen bu teknoloji, toplanan hareket verilerini cihaz için bir giriş komutunda birleştirir.
Giyilebilir Teknoloji Devi Fitbit, Google çatısı altına girdi
Bu teknoloji ile aramaları cevaplayabilir, ses seviyesini ayarlayabilir, medya oynatabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bunu yapmak için, cilde talimat vermek için yukarı ve aşağı silinebilen veya değişen yoğunlukta parmaklarla dokunabilen bir sistem olacaktır.
Fusion Sensor teknolojisi, kablosuz kulaklıkların kulağın veya şakakların önüne dokunarak cildi hareket ettirmesine olanak tanır. Akıllı saatlerde, komutları yürütmek için bilekler, ön kollar veya eller kullanılacaktır. Cihaz, kullanıcıların günlük yaşamlarında gerçekleştirdiği cilt komutlarının yanı sıra eylemler ve hareketler arasında ayrım yapmak için makine öğrenimi teknolojisini kullanır.
Benzer teknoloji, Sony’nin LinkBuds WFL-900 modelinde de bulunur. Kulaklıklar, cihaza dokunmadan kulağın ön kısmına dokunularak kontrol edilebilir. Google’ın Pixel Budset’te veya Pixel Watch’ta Sensor Fusion teknolojisini kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor.
Google Sensor Fusion teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşünce ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.