Akıllı cep telefon pazarında geri planda kalan isimlerden Sony, 2022 yılında da yeni cep telefonlarının tanıtımını gerçekleştirecek. 

Bu bağlamda Sony Xperia 1 IV ve Sony Xperia 10 IV’in geldiği düşünülüyor. Sony Xperia 1 IV geçtiğimiz haftalar içerisinde OnLeaks tarafından sızdırıldı ve aynı zamanda da oldukça ses getirdi. Şimdi ise daha altta yer alan orta üst seviyeye konumlandırılan Sony Xperia 10 IV yer alıyor. Zoutons tarafından sızdırılan bu cep telefon, pek de sürpriz olmayacak bir tasarımla geliyor. İnce ve uzun tasarıma sahip olan ve günümüz için kalın çerçeveler sebebiyle bir ekran deliği ya da çentiğine sahip olmaya telefon, parmak izi sensörü yan kısımda bulunduruyor. Bunun yanı sıra üçlü bir standart bir kamera özelliğine sahiptir. 

İlk iddialara bakıldığında telefon 6 inç düz 120 Hz OLED ekran üzerine kurulan bu cihaz gücünü Snapdragon 690 işlemciden alıyor. 4.000 mAh pil özelliğine sahip olan bu telefon, tam olarak 153.3 x 67.3 x 8.4mm boyutlarına sahiptir. Üstten ve alttan kalın çerçevelere sahip olan ve bu sayede de bir ekran deliği ya da çentiği bulundurmayan Sony Xperia 1 IV de benzer şekilde, parmak izi sensörünü yan kısımda taşıyor ve düz ekran ile gövde yapısını kullanıyor. İnce ve uzun yapılı amiral gemisi, kaynaktan elde edilen bilgilere göre kamera modülü ile beraber 9,5 mm kalınlığında ve tam gövde boyutu 164.7 x 70.8 x 8.3mm seviyesindedir. Bunun yanı sıra 3,5 mm kulaklık girişine sahip olan cihaz, 6,5 inç OLED ekran özelliğine sahiptir.

16 1

Netflix, Rusya’daki hizmetlerini tamamen kapatma kararı aldı

Sony Xperia 1 IV modeli gücüne sahip olan Snapdragon 8 Gen 1 işlemciden ve en üstte 16 GB RAM özelliğine sahiptir. 45W şarj destekli 5.000 mAh pil özelliğine sahip olacak ve kablosuz şarj özelliğine sahip olacak olan bu telefon, arka kısmında ise yenilenmiş sensörlere sahip üçlü kamera sistemine sahiptir. Mayıs ayı içerisinde sunulacağı dile getirilen Sony Xperia 1 IV, belirtildiği üzere 2022’deki tek model olmayacak. Sony akıllı cep telefonlar uzun bir zamandır, Türkiye’de satışa sunulmuyordu. Firma yeniden yapılanma kapsamında Türkiye dahil olmak üzere daha pek çok pazarda telefon satmayı bıraktı ve bu durum 2022’de de değişiklik göstermeyecek gibi gözüküyor. Bu sebeple yeni telefonlar Türkiye’ye gelmeyecektir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde yeni bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir