Yeni yayımlanan bir rapora göre Apple, gelecekteki finansal sistem için ödeme işleme altyapısı geliştiriyor.
Teknoloji şirketleri, son dönemde kullanıcılarına geniş bir finansal hizmet yelpazesi sunmak için önemli bir adım attı. Bir rapora göre Apple bu şirketlere katılıyor. Rapora göre Apple, gelecekte dahili finansal hizmetlere entegre olabilmek için bir plan üzerinde çalışıyor.
Bu plan işlem onayını, kredi limitini içeriyor
ABD merkezli teknoloji debi Apple, kredi riski değerlendirmesi, dolandırıcılık analizi, kredi kontrolleri ve anlaşmazlık yönetimi gibi finansal hizmetler için ödeme işleme teknolojisi geliştirdiği öğrenildi. “Breakout” olarak bilinen proje, ödüller, faiz oranları, işlem onayları, artan kredi limitleri ve kredi bürolarına raporlamayı içeriyor.
Apple Pay Rus kullanıcılara tamamen kapalı hale getiriliyor
Bu planın Apple’ın mevcut planları için değil, gelecekteki finansal planları için geliştirilmekte olduğu düşünülüyor. Apple bunun için Apple Card için Goldman Sachs ve CoreCard gibi finansal şirketlere ve finansal uygulamalarına güveniyor. iPhone üreticisinin ortaklarının hisseleri, iddia edilen bir proje raporları arasında Çarşamba günü %8’den fazla düştü.
Mevcut bir proje, Apple’ın diğer ülkelere genişlemesine olanak sağlayacak
Bu proje, mevcut Apple Card’ı ve yakın zamanda başlattığı eşler arası hizmetleri ekleyerek şirketi finansal hizmetler dünyasına taşıyacak. Bunun dışında, Apple’ın üçüncü taraf ortaklara olan bağımlılığını da azaltacaktır. Bu azalma, şirketin diğer ülkelere genişlemesine yardımcı olacaktır.
Apple Pay, 70’den fazla ülkede kullanılabilse de ancak eşler arası ödemeler, Apple Card ve Apple Cash gibi hizmetler Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılabiliyor. Çünkü GreenDot ve CoreCard gibi ortaklar, Apple’ın büyüme yeteneğini sınırlıyor.
Apple, bu yeni sistemi daha işlevsel olarak kullanıma sunabilir ve uzun vadede dışa bağımlılıktan da kurtulabilir. Ayrıca bu finansal sistemin ‘şimdi al, sonra öde’ esasına göre borç veren olarak hareket etme seçeneğine de sahip olacağı aktarılıyor. Finansal hizmetler, kullanıcıların iPhone’larıyla bağlantıda kalmasına ve avantajlar ve işlem ücretleri vermemesi gibi konularda da epey işe yarayacak. Bu nedenle şirket, bu süreç üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak ve sistemi kusursuz bir şekilde kullanıma açmak istiyor.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple gelecekte finansal ödeme sistemlerinde önemli bir yere sahip olabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.