Xiaomi’nin favori markasından POCO F4, Hindistan pazarı için kayması beklenen bir varyantla geliyor. Peki cihazın özellikleri neler? İşte detaylar;

POCO M4 Pro Türkiye’de satışta

Analistlere göre, Hindistan pazarı için POCO F4 varyantı, GSM Birliği’nin IMEI veritabanında görünüyor. Yeni çözüm, Hindistan’da POCO M4 Pro 5G’nin ilk satışından bir gün sonra geliyor. Bir sonraki POCO telefonunun adının K40S olacağı tahmin ediliyor.

Mukul Sharma Kullanıcı Adını Kullan Twitter’daki @stufflistings, IMEI veritabanında POCO F4’ün Hint versiyonuna ait bilgilerin olduğu bir görüntü paylaştı. Veritabanı doğrudan cihaz adından bahsetmese de, yaklaşmakta olan POCO F4 ile ilgili olduğuna inanılan 220212111RI model numarasına sahip olduğunu gösteren kaydın ekran görüntüsünü yer alıyor.

1

220212111RI model numarası, akıllı telefonun Hindistan pazarı için olduğunu belirten “I” harfini içeriyor. Bu, POCO F4’ün yakında Hindistan’da piyasaya sürüleceğini gösteriyor. POCO, Xiaomi için büyük bir başarı oldu. Sadece 4 yılda marka Hindistan’daki varlığını önemli ölçüde artırdı. Xiaomi alt markası, birinci sınıf özellikleri uygun fiyata sunmasıyla biliniyor ancak POCO, yakın zamanda OnePlus’ın izinden gitmeye karar vermiş görünüyor. Marka, inovasyondan ziyade telefonlarını farklı pazarlara yeniden markalaştırmaya odaklanıyor.

POCO F4 beklenen özellikleri

Gelen bilgilere göre POCO F4, 120Hz yenileme hızına sahip 6,3 inç FHD AMOLED ekrana sahip olacak. Arka kameranın 50 megapiksel ana sensör, 13 megapiksel ultra geniş açılı sensör ve 5 megapiksel makro telefoto kameradan oluşması bekleniyor. Ön tarafta, özçekimler ve görüntülü aramalar için 32 megapiksel sensörle karşımıza çıkacağı aktarılıyor.

Cihaz muhtemelen selefi POCO F3 ile aynı Qualcomm Snapdragon 870 işlemciye sahip olacak. İşlemcinin yanı sıra LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama özelliğine sahip olması beklenen telefonun, Android 12 tabanlı MIUI 13 işletim sistemini çalıştırması bekleniyor. Pil açısından bakıldığında, 4.500 mAh pil 67W hızlı şarj desteğiyle piyasaya sürüleceği de gelen bilgiler arasında.

Uygun fiyatlı telefon modelleriyle piyasa da ses getiren Xiaomi’nin alt markası Poco ülkemizde de son dönemlerde oldukça rağbet görüyor. Peki siz Poco’nun yeni telefonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Cihaz ülkemizde satışa sunulsa almayı düşünür müsünüz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir