Dr. Web, Facebook bilgilerini ele geçiren ve bir milyondan fazla kez indirilen bir kötü amaçlı yazılım tespit etti. Uygulamayla ilgili detaylar haberimizde…
RedLine kötü amaçlı yazılımı tarayıcıda kayıtlı parolaları hedefliyor
Mobil endüstrinin büyümesiyle birlikte, kullanıcı güvenliğini tehdit eden kötü amaçlı programların sayısı önemli ölçüde arttı. İnsanların zahmetsizce kazanılmış paralarına ve kişisel bilgilerine göz dikmiş hackerlar, bizi vazgeçiren yeni yöntemler bulmaya devam ediyor.
Mobil kötü amaçlı yazılım her gün eklenir. Son olarak, bir milyondan fazla kez indirilen ve Facebook’tan bilgi aldığı tespit edilen bir mobil uygulama Google Play Store’dan kaldırıldı.
PIP Pic Kamera Google Play Store’dan kaldırıldı
Android işletim sisteminde kötü amaçlı yazılım içeren uygulamaların sayısı her geçen gün artıyor. Facebook bilgilerini ele geçirdiği tespit edilen, PIP Pic Camera Photo Editor adlı bir uygulama Google Play mağazasından kaldırıldı. Ancak uygulamanın bir milyondan fazla kez indirilmiş olması pek çok kullanıcının verilerinin çalınmış olabileceği anlamına geliyor..
Uygulamada bulunan truva atı veya kötü amaçlı yazılımın türü algılanmadı, ancak kullanıcı adları ve şifreler dahil olmak üzere Facebook kimlik bilgilerini çaldığını söyleniyor. Bu, bilgisayar korsanlarının hedef kullanıcıların hesaplarına erişmesinin, önemli verileri ele geçirmesinin ve hatta diğer kullanıcılara yanıltıcı mesajlar göndermesinin yolunu açıyor.
PIP Pic Camera Photo Editor, şu an itibariyle Google Play Store’dan kaldırılmış olsa da ne yazık ki uygulamayı daha önce indirmiş olan kullanıcılar için risk devam etmektedir. Herhangi bir kimlik avı dolandırıcılığıyla karşı karşıya kalmamak için eğer bu uygulamayı daha önce indirdiysenseniz daha fazla vakit kaybetmeden Facebook şifrenizi değiştirmeniz faydalı olacaktır.
Facebook kimlik bilgilerini ele geçiren kötü amaçlı yazılıma sahip uygulamalardan biri bulunmuş olsa da uzmanlar uygulama mağazasında daha pek çok uygulamanın bu tip özelliklere sahip olabileceğinden endişeli. Zira Wild & Exotic Animal Wallpaper, ZodiHoroscope, PIP Camera 2022 ve Magnifier Flashlight gibi uygulamlarda kullanıcıların verilerini tehdit etmekle birlikte cihazların güvenliği için de tehlikeli olduğu ortaya çıkarıldı. Bu uygulamalar kullanıcı verilerine sızmaya çalışmakla kalmıyor. Aynı zamanda telefonun pil ömrünü azaltıyor ve istenmeyen reklamları görüntüleyerek hedef cihazda yetkisiz değişiklikler yapıyor.
Son dönemlerde Android cihazlara sızmak için geliştirilen uygulama sayısı epey artmış durumda. Bu nedenle kullanıcıların çok dikkatli olması gerek. Olası bir saldırıyla karşı karşıya kalmamak için bilmediğiniz uygulamaları kullanmamanızı ve cihazınıza mutlaka iyi bir antivirüs uygulaması yüklemenizi öneririz.