Son dönemlerde artan kripto dolandırıcılığına yönelik uzmanlar tarafından önemli bilgilendirmeler yapıldı. İşte kripto dolandırıcılığına karşı yapılması önerilenleri.

Eskiden banka ve banka işlemlerine yönelik yoğun tehdit yaşanırken şu anda takip edilmesi çok daha zor olan kripto alanına yönelim oluşmuş durumda. Saldırgan ve dolandırıcılar, çeşitli yollar ile kullanıcıların cüzdanlarını boşaltmanın yollarını ararken

FortiGuard Labs tarafından 2022 yılına yönelik yapılan araştırmalarda kullanıcıların ciddi zararlı yazılımlara maruz kaldığı tespit edildi. Değiştirilemez token saldırıları artarken Discord gibi platformları kullananların çok daha risk taşıdığı belirtildi. Fortinet uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda ise 5 yol ile kripto dolandırıcılığından kaçınmak mümkün.

Yazılım cüzdanlarını tercih edin

Yöntemler arasında öne çıkan yazılım cüzdanların tercih edilmesi. Para transferleri arasında borsaları kullanabilecek olan kullanıcılar daha sonrasında varlıklarını yazılımlarda saklayarak daha güvenli bir seçenek bulabilir.

Dikkat çekmeyin

Online ağlarda, forumlarda vb. yerlerde reklamların yapılması kullanıcıların hedef haline gelmesine neden olabiliyor. Bu nedenle dikkat çekmemek dolandırıcılık olaylarından uzak kalınması adına önemli.

Uç noktaları güvenli hale getirin

Uç nokta tespiti ve yanıtı (EDR) sistemlerinin korunması oldukça önemli. Bu uç noktaların güvenli hale getirilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması kullanıcıların dolandırıcılıklara karşı korunmasında en etkili yol.

Kendi araştırmanızı yapın

Saldırı yöntemleri hakkında ipucu bulmak için araştırma yapmak kullanıcıların güvenliğini daha da sağlamlaştıracaktır. Bu nedenle sektörel olarak takipte olmak, güvenlik sistemlerini denetlemek kullanıcılar için öneriliyor.

Eğitim

Araştırma gibi eğitim de kişilerin kendini geliştirmesi ve dolandırıcılıklardan uzak tutması adına önemli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir