Önde gelen yapay zeka ekiplerinden biri olan OpenAI, 3 boyutlu nesneler oluşturabilen Point-E’yi tanıttı.
2022 yılında teknoloji sektöründeki en dikkat çekici gelişme yapay zeka alanında yaşandı. MidJourney gibi diğer projeler, OpenAI ekibinin DALL-E 2 ile başlattığı metni görüntülere dönüştürmek için yapay zeka hareketine katılıyor. DALL-E 2 ile yetinmeyen OpenAI ekibi, metinden üç boyutlu nesneler oluşturabilen Point-E’yi tanıttı.
Önde gelen yapay zeka ekiplerinden biri olan OpenAI’den yeni bir proje daha geliyor. Şimdi ekip, yazdığınız herhangi bir metni üç boyutlu bir nesneye dönüştürebilen Point-E’yi başlatmaya hazırlanıyor.
Point-E nasıl çalışır?
DALL-E’ye benzer hareket mantığı ile Point-E, giriş komutlarını işleyerek başarıyla bir 3B nesne nokta bulutu oluşturabilir. Metinden üç boyutlu nesnelere geçiş, Dream Fusion gibi projelerle mümkün olmuştur. Ancak Point-E’nin en büyük başarısı, çalışma süresini dakikalara indirmesidir. Yapay zeka destekli üç boyutlu nesnelerin yaratılmasının, başta film ve oyun sektörü olmak üzere birçok alanda devrim yaratabileceğine inanılıyor. Uzay projelerinden sanal dünyalara kadar her şeyde görünen üç boyutlu nesnelerle, Mark Zuckerberg son zamanlarda dikkat çekiyor.
DALL-E 2 gibi, Point-E de kapsamlı kitaplıklar kullanır. Önce, girilen metindeki nesneyi daha önce taranmış 3B nesne kitaplığından bulun ve seçin. Daha sonra talep üzerine bir RGB nokta bulutu oluşturmak için makine öğrenimi tekniklerini kullanır. Ortaya çıkan nokta bulutu, şekillendirme ve renklendirme için çeşitli modelleme uygulamalarına aktarılabilir. Uzmanlar, Point-E’nin başarısının oyun ve film endüstrilerinin iş yükünü hafifleteceğine inanıyor.