Finans devi Fidelity Investments , yakın zamanda çeşitli Web3 ürün ve hizmetleri için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) ticari marka başvuruları yaptı. Bunlar, takas edilemez bir belirteç ( NFT ) pazar yeri ve meta veri deposundaki finansal yatırım ve kripto para birimi ticaret hizmetlerini içerir .
Metaverse ve Fidelity’nin buna yönelik planları arasında karşılıklı fonlar, emeklilik fonları ve finansal planlama gibi bir dizi yatırım hizmeti sunulması yer alıyor. Şirket ayrıca elektronik fatura ödemeleri, fon transferleri ve kredi kartı hesap yönetimi dahil olmak üzere metaverse’de ödeme hizmetleri sağlamayı düşünüyor. Fidelity, bu finansal hizmetlere ek olarak, yatırımlar ve finansal hizmetlerin pazarlanması alanında sınıflar, çalıştaylar, seminerler ve konferanslar düzenlemek de dahil olmak üzere metaverse’de eğitim hizmetleri sunmayı planlıyor.
Fidelity’nin NFT pazarına yönelik planları biraz daha az net. Şirket, “dijital medya alıcıları ve satıcıları için, yani misli olmayan tokenler için çevrimiçi bir pazar yeri” açabileceğini belirtti, ancak bu konuda daha fazla ayrıntı sağlamadı.
27 Aralık’ta lisanslı ticari marka avukatı Mike Kondoudis, Fidelity Investments tarafından 21 Aralık’ta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) sunulan üç ticari marka başvurusu hakkında Twitter’da bilgi paylaştı.
Instagram’da NFT satış dönemi başlıyor
Fidelity’nin yaptığı diğer Ticari Başvurular ve Dahası
Fidelity’nin USPTO’ya yaptığı ticari marka başvuruları, şirketin Web3 alanındaki varlığını ve tekliflerini artırmak istediğini gösteriyor. Web3 alanı, 2022’deki ayı piyasası ve FTX borsasının çöküşüyle inişli çıkışlı nasibini almış olsa da, Fidelity’nin planları, şirketin bu alanın potansiyeli konusunda iyimser olduğunu gösteriyor.
Kripto dünyasında sadakat ilgisi ve genel duruş son aylarda oldukça ısrarcı oldu. Ekim ayında şirket, düşüş piyasasına rağmen dijital varlık portföyünü genişletme niyetini belirten bir Ethereum endeks fonu başlattı.
Kasım ayında Fidelity, bitcoin ve eter için perakende kripto para ticaret hesapları da sunmaya başladı. Ayrıca şirket, Ethereum tabanlı sanal bir dünya olan Decentraland’da “sürükleyici bir eğitici metaverse deneyimi” yaratarak tüketicileri kripto para biriminin potansiyeli hakkında eğitmek için çaba sarf etti . Bununla birlikte, JPMorgan Chase ayrıca Decentraland’da “Onyx” adlı blok zincir tabanlı bir ağ başlattığından ve endüstrinin diğer yönlerine olan ilgilerini ima ettiğinden, Fidelity bu alanda büyük bankaların rekabetiyle karşı karşıya kalacak. Rekabete rağmen, Fidelity’nin son hamleleri, kripto para piyasasının potansiyeline güvendiğini ve bu alanda bir dayanak oluşturmak için risk almaya istekli olduğunu gösteriyor.
Fidelity’nin USPTO’ya yaptığı ticari marka başvurularının, şirketin bu planları takip edeceği anlamına gelmediğini belirtmekte fayda var. Ticari marka başvuruları genellikle fikri mülkiyeti korumak ve başkalarının benzer adları veya markaları kullanmasını önlemek için kullanılır. Ancak, Fidelity’nin bu ticari markalar için başvuruda bulunmak için zaman ayırması, şirketin Web3 alanının olanaklarını keşfetme konusunda ciddi olduğunu ve bu alanda hak iddia etmeye çalıştığını gösteriyor.
Genel olarak, Fidelity’nin USPTO’ya yaptığı ticari marka başvuruları, Web3 alanında ilginç bir gelişmedir. Şirketin tam olarak ne planladığı net olmasa da, metaverse’e girmek ve NFT ile ilgili hizmetler sunmak istiyor olması, bu alanlarda önemli bir potansiyel gördüğünü gösteriyor. Fidelity’nin planlarının önümüzdeki aylarda ve yıllarda nasıl gelişeceğini ve şirketin Web3 alanına girmesinin daha geniş finansal hizmet endüstrisini nasıl etkileyeceğini görmek ilginç olacak.