HiDoctor Platformu, afetten etkilenen vatandaşlar için geniş kitlelere kadar oluşan, sürdürülebilir bir toplumsal psikolojik destek hareketi başlattı.
Ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş depreminin insan üzerinde oluşturduğu yaraları sarmak için toplumsal seferberlik tüm hızıyla devam ediyor. Online psikolojik destek hizmeti vermeye başlayan HiDoctor Platformu, afette etkilenen vatandaşlar için geniş kitlelere ulaşacak, sürdürülebilir bir toplumsal psikolojik destek hareketi başlattı.
Platform, afetzedelere yönelik deprem sonrası yaşanan sorunlar dolayısıyla psikolojik destek için uzman kurum ve STK’lar iş birliğinde her ay 500 seans bağış yapmanın yanı sıra, askıda seans, gönüllü psikologların eğitilmesi, toplumsal bilinçlenmeye yönelik seminer ve programları da teşkil etmek amacı ile daha geniş kitlelere ulaşmaya başladı.
Ardı ardına yaşanan sarsıcı depremler, Türkiye nüfusunun yüzde 16’ya yakınını doğrudan, hemen hemen tamamını ise dolaylı yollardan etkiledi. Bu sebeple psikolojik yaşamda da o derecede yıkıcı oldu. Depremin en çok etkilediği insan sayısı 13,5 milyon bu insanların yaklaşık 4,5 milyonu ise, 18 yaş altı genç ve çocuklardan oluşmaktadır. Başta çocuklar, gençler ve kadınlar olmak üzere depremden etkilenen vatandaşların yeniden hayata tutunabilmeleri en önemli öncelikli konulardan biri haline geldi.
HiDoctor çağrıda bulunuyor
Online psikolojik destek hizmeti veren HiDoctor, “Konuşacak Biri Var” ismiyle uzun vadeli ve geniş kapsamlı bir psikolojik destek hareketi başlattı. Afetten etkilenen vatandaşların yararlanabileceği ve her ay ücretsiz 500 seans online psikolojik destek bağışlayacak olan HiDoctor, daha fazla ihtiyaç sahibine destek olmak için tüm gönüllü meslektaşların “askıda terapi” yöntemiyle projeye katkı sağlamak için çağrıda bulunuyor.
HiDoctor CEO’su Ahmet Bal,
“Aldığımız haberlere göre o bölgelerdeki psikolojik destek ihtiyacının tahmin edilenin çok daha üstünde olduğunu gösteriyor. Bu büyüklükte bir ihtiyacı hiçbir kurum ve gönüllü hareketi tek başına karşılayacak güçte değildir. Bu nedenle, kurumlar, STK’lar, özel şirketlerin bir araya gelip geniş alanlı ve uzun süreli çalışması lazım. HiDoctor olarak bizler de uzman kurum ve STK’lar aracılığı ile geniş kitlelere ulaşacak, sürdürülebilir bir psikolojik destek hareketi başlatma kararı aldık” dedi.
Hareketin sadece seans bağışı ve askıda seansla kalmayacağını işaret eden Bal, “İhtiyaç gerçekten çok büyük. Tüm afetzedelere doğrudan dokunmak çok fazla zaman alacak. O nedenle birebir seansların dışında, toplumsal bilinci ve farkındalığı fark ettirecek farklı çalışmaları da süratle uygulamaya aldık, almaya da devam ediyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.