Mobil uygulamaların bir parçası olan tanıtım alanları ile büyük aplikasyonların indirilme ivmesini kitlesel ölçekte artırma hizmeti sunan Reliz, global çalışma merkezi olarak İstanbul’a yerleşiyor.
Uygulama içi envanterler aracılığı ile müşterilerinin mobil aplikasyonlarının gelişimi konusunda hizmet sunan dijital reklam firması Reliz, küresel operasyon merkezini Türkiye’ye taşıyor.
Meta, Google, Twitter, Tik Tok, Snapchat gibi reklam mecralarının sertifikalı partneri olan ve aynı zamanda İstanbul’da iki ofisi ve 70’ten fazla çalışanı bulunan büyük firma, 2023 yılında İstanbul’da hem çalışmalarını hem de istihdamını artırmayı hedefliyor.
Reliz, İstanbul’a taşınıyor
Reliz kurucularından olan Peter Kireev, daha şimdiden yerel pazardaki pek çok banka ve Fintech firması ile ortaklık kurduklarını bildirerek bununla beraber bazı e-ticaret ve finans uygulamalarıyla da iş birliği görüşmelerinin devam ettiğini bildirdi.
Türkiye mobil pazarlama pazarında hem pek çok fırsat yer aldığını hem de inovatif teknolojilere sahip yenilikçi şirketlerin avantajlı olduğunu dile getiren Reliz, Türkiye ile ilgili orta ve uzun ölçekli büyüme planlarının olduğunu aktardı.
Kireev, “Global yayılma stratejimiz doğrultusunda Türkiye pazarında büyük potansiyel olduğunu tespit ettik. Yeni müşterilerimize hizmet verirken temel itici gücümüz teknolojimiz. Çalıştığımız markalar, bizim ürünlerimizle teknolojik dönüşümün tüm yararlarını elde etmeye başladıkları bir yola giriyorlar.
Bizim reklam platformumuzu güçlü kılan yapay zeka ile öğrenme metotları. Bunun yanında ekibimizdeki uzmanların titiz yaklaşımı, en büyük markaların dijital alanda yeni müşterilere ulaşma konusundaki performanslarını tırmandırmaya yarıyor.” ifadelerine yer verdi.
Peter Kireev, Türkiye’deki reklam endüstrisinin saygın derneklerinden İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) üyesi olduklarını paylaşarak, Türk reklam pazarında inovatif reklam yöntemleriyle öne çıkacaklarını düşündüklerini paylaştı.
“Nitelikli partner ihtiyacı bulunuyor”
Reliz Türkiye Direktörü Ozan Tekin, büyük markalar için aplikasyon indirilme sayısının büyük önem kaydettiğini ve günümüzde Türkiye’deki şirketlerin de bu farkındalığa ulaştığını belirtti.
Şirketlerin aplikasyonlarının indirilme ivmesini artırması için nitelikli partnerlere ihtiyacı olduğu ifade eden Ozan Tekin:
“Meta, Google, Twitter, TikTok, Snapchat gibi daha geleneksel reklam ağlarının sertifikalı iş ortağıyız. Ancak büyük markalar bu kanallarda çoğunlukla kendi iç ekipleriyle reklam yapıyor. Bizim Adnetwork’lerimiz ise App içi envanteri kapsıyor. Böyle 30’dan fazla büyük platform ile çalışıyoruz. Müşterilerimizin kullanıcı kazanma kanallarını çeşitlendiriyoruz ve daha geniş bir kitleye seslenebilmelerini sağlıyoruz.”
2023 yılından bu yana yalnızca mobil pazarlama ajansı olmaktan öteye geçerek global dijital partnere dönüştüklerini aktaran Ozan Tekin, 6 ülkede bulunan ofislerinin artık Türkiye merkezinden yönetileceğini aktardı.
Tekin, “Reliz, müşterilerinin dijital alandaki gelişimine eşlik eden ve teknolojisiyle onlar için etkili pazarlama stratejileri geliştiren bir global dijital partnerdir.
Kurumsal dönüşüm kapsamında yeni ürünlerimiz de olacak: Görsel tasarım departmanı, ‘profesyonel hizmetler’ dediğimiz bu konuda deneyimi olmayan firmaların mobil pazarlama dünyasına girmesini sağlayacak kapsamda bir danışmanlık hizmeti, META ve Google hesaplarının yönetimi ile büyük bütçeli firmalara belirli bir miktar para iadesini de içeren geniş bir hizmet sunacağız.”
Tekin, Reliz olarak teknolojileriyle ve operasyonlarında talep tarafı platformu (Demand Side Platform – DSP) kurarak öne çıktıklarını belirtti.
Türkiye’de mobil pazarlama alanında önemli fırsatlar olduğunu belirten Tekin, “Türk ekibimizi geliştiriyor ve güçlendiriyoruz. Sahip olduğumuz tüm teknoloji ve insan kaynağıyla şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; mobil pazarlamada statükoya meydan okuyoruz.”
Reliz Türkiye Direktörü Ozan Tekin, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Mühendisliği bölümünden mezundur ve 15 yıllık uluslarası teknoloji şirketlerinde iş tecrübesi ile Reliz’in global gelişiminde öncü rol üstleneceği öngörülüyor.