Fransız girişimci Ledger, C Serisi finansman turunda para toplamıştır. Şirket, kripto varlıklarını güvence altına almak için sözde donanım cüzdanları tasarlamakta ve üretmektedir. 2021’de şirket 356 milyon euro (bugünün döviz kurlarıyla 385 milyon dolar) toplamıştır. Şirket 100 milyon euro (108 milyon $) yeni fon eklemiştir. Mevcut finansal ortamda, aynı değerdeki büyüme oldukça etkileyici olmuştur. Şirketin değeri değişmediği için bu bir uzatma turu olmuştur. – 1,3 milyar euro (bugünün döviz kuruna göre 1,41 milyar dolar). Mevcut finansman ortamında, artış ortadadır.
Fransız girişimci Ledger bir kez daha uzun bir yatırımcı listesi toplamıştır. Şirketin yeni yatırımcıları arasında True Global Ventures, Digital Finance Group ve VaynerFund yer almaktadır. 10T, Cité Gestion Private Bank, Cap Horn, Morgan Creek, Cathay Innovation, Korea Capital ve Molten Ventures gibi mevcut yatırımcılar da Ledger’a yatırım yapmıştır.
Ledger’ın ana ürünü, yüksek düzeyde güvenlik sunan bir donanım kripto cüzdanıdır. Şirketin mevcut cihazı bir USB bellek şeklinde ve cihazdaki eylemleri görüntülemek için küçük bir ekrana sahiptir. Donanım cüzdanları doğası gereği güvenlidir çünkü kripto cüzdanınızın özel anahtarları asla cihazınızdan çıkmaz ve sertifikalı ve güvenli bir çipte saklanmaktadır. Kriptografik belirteçler gönderirken, mutlaka bilgisayar veya akıllı telefon gibi başka bir cihaz kullanılmalıdır. Ledger Live uygulamasında alıcının genel adresini girdiğinizde, işlemin kimliğini özel anahtarınızla doğrulamanız gerekir. Bu nedenle işlemi onaylamak için Ledger cüzdanı açmak gerekecektir.
Ledger cihazı ilk açıldığında, şirket 24 kelimelik bir kurtarma beyanı yazılmasını istemektedir. Bu kurtarma beyanı güvenli bir yerde saklanmalıdır. Çünkü bu sayede Ledger ile siz (veya bir başkası) cüzdanınızı kaybederse onu kurtarabilir. Temmuz 2020’de Ledger, e-ticaret ve pazarlama veritabanlarında depolanan kişisel verileri içeren bir veri ihlali keşfetmiştir. Bu, eski haline döndürme beyanları almaya çalışan dolandırıcıların kimlik avı kampanyalarına yol açmıştır.
Adil olmak gerekirse, benzer kimlik avı kampanyalarında diğer cüzdanlar hedef alınmıştır. Örneğin, MetaMask kullanıcıları asla cüzdan kaynak cümlelerini paylaşmamalıdır.