3. çeyreğin sona ermesi ile birlikte teknoloji devleri arka arkaya yayınladıkları raporlar ile performanslarını paylaştı. 3. çeyrekte Google, Microsoft ve Spotify gibi sektör devleri kazançlarını arttırmayı başarırken, tek kaybeden Twitter oldu.

Temmuz ile Eylül dönemi arasındaki bilançolarını açıklayan teknoloji devleri önemli bir yükseliş ile çeyreği kapattı.

Facebook’ta 3. çeyrek nasıl geçti?

Facebook tarafından açıklanan rakamlarda 3. çeyrek itibarıyla kazancın 29 milyar dolar olduğu belirtildi. Bu bir önceki yıla göre yüzde35 oranında bir artış yaşandığını gösterirken 2020 yılında mevcut dönemdeki gelir 25 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Böylece bu çeyreği 9.2 milyar dolarlık bir yükseliş ile kapatarak önemli bir atılım gerçekleştiren şirket, güçlü bir çeyreği geride bıraktı.

Alphabet’te 3. çeyrek nasıl geçti?

Alphabet 3. Çeyreği başarı ile kapatan bir diğer şirket oldu. 2020 yılında 46.2 milyar dolarlık bir gelir açıklayan şirket yüzde 41 oranında bir yükseliş yaşadı. 2021 yılının aynı dönemini ise 65.1 milyar dolar ile kapattı. Yakalanan başarı, şirket tarihi için önemli bir kilometre taşını daha geride bırakılmasını sağladı. Zira şirketin son 14 yıl içerisindeki tüm çeyrek gelirlerinde en büyük artış 2021 yılının 3. çeyreği itibariyle elde edildi.

Microsoft’ta 3. çeyrek nasıl geçti?

Çeyrek raporlarını açıklayan bir diğer şirket Microsoft ise yüzde 22 oranında bir artış kaydetmeyi başardı. 453 milyar dolarlık bir gelire ulaşan şirket, özellikle son yıllarda yakaladığı yükseliş trendini son çeyrek itibariyle de sürdürdü.

Spotify’da 3. çeyrek nasıl geçti?

Müzik denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan bir tanesi olan Spotify da 3. çeyreği başarılı bir şekilde geçiren şirketlerden birisi oldu. Şirket gelirlerini arttırmanın yanı sıra abonelerinde de önemli bir yükseliş kaydetti. 2020 yılının aynı döneminde 165 milyon ücretli abone ve 365 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını söyleyen Spotify, 2021 yılında yaptığı açıklamada ücretli abonelerin 172 milyona aktif kullanıcıların ise 381 milyona ulaştığını söyledi.

Twitter’da 3. çeyrek nasıl geçti?

Twitter’da 3. çeyrek zarar ile kapatıldı. Her ne kadar 1.28 milyar dolarlık bir gelir açıklamış olsa da geçtiğimiz yılın 3. çeyreğine oldukça yüksek bir çıkış yakalayan sosyal medya, sadece karında 29 milyon dolara ulaşmıştı. Ancak yaşanan olaylar ve ekonomik gelişmeler nedeniyle şirket 2021 yılının 3. çeyreğinde 537 milyon dolarlık bir zarar yaşadığını duyurdu. Kullanıcı sayısı artarken ekonomik anlamda düşüş yaşayan şirketin bu tablosu da dikkat çekti. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir