Elon Musk, bir buçuk sene önce Twitter’ı satın aldığında olanlar oldu. Platformu baştan aşağı değiştirdiği için bu satın alma nedeniyle başı dertte olan Elon Musk’ın, Twitter satın alma hamlesini SEC 2022 yılından beri incelemeye aldı. SEC ile yıldızı barışmayan Musk, yeniden ifadeye çağrıldığı öğrenildi.
Elon Musk’a Twitter Sonrası SEC İfadesi Kararı
Dünyanın en zengin iş insanları arasında olan Elon Musk, Twitter’ı satın alma kararı sonrası SEC ile karşı karşıya geldi. ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu olan SEC, bu satın almayı ilk anından beri incelemeye almış durumda. SEC’e daha önce konu ile ilgili ifade veren Elon Musk’ı yeni ulaşılan delillerden dolayı komisyon Eylül ayında yeniden ifadeye çağırdı.
Elon Musk ise bu çağrılara geri dönüş yapmadı ve SEC’e ikinci kez ifade vermeyi reddetti. Elon Musk SEC’in yanlı davrandığını ve yetkisini aştığını düşünüyor. Elon Musk’ı doğal yollarla ifadeye getiremeyen SEC ise Kaliforniya Mahkemesi’ne başvurdu.
ABD Sulh Hakimi Laurel Beeler, verdiği kararla SEC’in yanında yer aldığını ilan etti. Bu durum doğrultusunda Elon Musk ve SEC bir hafta içinde ortak bir tarih belirlemek zorunda. Eğer ortak bir tarihte anlaşma sağlanamazsa, mahkeme bu tarihi kendisi belirleyecek. Elon Musk ise SEC için ikinci ifadeyi vermek zorunda.
SEC Elon Musk’ın Hamlesini Mercek Altına Aldı
SEC, 2022 yılında gerçekleşen Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma hamlesinden sonra bu satın almayı mercek altına aldı. Musk’ın ne kadar Twitter hissesine sahip olduğunu geç açıklaması ise SEC’in soruşturma açmasına neden oldu.
Elon Musk, SEC’in kurallara uygun davranmadığını ve yanlı bir soruşturma yürüttüğünü savunuyor. Mahkemenin verdiği bu karar sonrası Elon Musk’ın nasıl bir ifade vereceği merak konusu. SEC’in elindeki Twitter satın alma ile ilgili yeni elde ettiği belgeler de merak konusu.
Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra köklü değişiklikler yaptı. Bu anlamda Musk, sosyal medya platformunun adını X yaptı ve efsaneleşmiş kuş logosunu kaldırdı. Şirketten bir çok kişiyi kovan ünlü milyarder sosyal medya platformuna da yenilikler getirdi. Bunlardan en önemlisi paralı üyelikler. Platformda sesli arama, canlı yayın açma, uzun karakterli paylaşımları yapmak gibi önemli değişiklerde karşımıza çıktı.