Müzik dinleme konusunda çok daha fazla seçenek mevcut. Peki en iyi hangisi? İşte 2024’ün en iyi müzik dinleme servisleri.
Müzik dinlemek hemen hemen herkesin vazgeçilmez bir alışkanlığı. Türü ve tarzı değişse de artık müzik dinleme noktasında bilgisayarlardan mobil cihazlara kadar her teknolojik üründe işler çok kolay. Ücretli ve ücretsiz versiyonlarıyla kullanım imkanı sağlayan Spotify, Apple Music, Tidal, YouTube Music, Qobuz ve Deezer gibi müzik dinleme hizmetleri bu konuda tercih edilebilecekler arasında. Ancak her uygulamanın kendine has özellikleri olduğu gibi bu özellikler uygulamaların artılarını ve eksiklerini de ortaya koyuyor.
İşte 2024’ün En İyi Müzik Dinleme Servisleri (Top 5)
2024 yılında müzik dinleme servisleri, kullanıcıların beklentilerini karşılamak için sürekli olarak gelişiyor ve çeşitleniyor. İşte bu yılın en iyi müzik dinleme servisleri:
Spotify
Spotify, şu anda müzik dinlemek istenildiğinde ilk tercih edilen platformlardan birisi. 2006’dan beri piyasada yer alan platform tüm cihazlarda destekleniyor. Ücretli ve ücretsiz planlarında 320kbps ses kalitesi ve beş cihaza kadar 10.000 şarkıya kadar çevrimdışı indirme imkanı sunan Spotify, müzik dinlemek için en iyi seçeneklerden birisini yaratmış durumda. Ancak tüm bu artılara rağmen müzik dinleme deneyiminin 320 ile sınırlı kalması diğer platformlara göre Spotify’ın geride kalmasına neden oluyor. Platformda bireysel plan 59,99 TL’den başlayan fiyatlar ile satın alınabiliyor.
Apple Music
Listenin ikinci sırasında Apple Music yer alıyor. 20002’den beri bu alanda hizmet veren Apple, iTunes’tan Apple Music’e doğru evrildi. Spotify ve Tidal gibi sektördeki seçeneklerin en güçlü rakibi olan Apple Music, 100 milyonu aşkın kütüphanesiyle öne çıkıyor. Ses kalitesinde ise Apple Music kayıpsız ALAC parçaları destekliyor ve 24-bit/192kHz’e kadar üst düzeyde ses elde edilebiliyor. Ücretlendirmede ise 2024 itibariyle bireysel paket 39,99 TL.
Tidal
Türkiye’de çok fazla tercih edilmese de özellikleriyle öne çıkan Tidal, son yıllarda ciddi bir çıkış yakaladı. 24-bit, 192 kHz’a kadar yükseltilebilen ses deneyimi ile öne çıkan Tidal’da HiRes FLAC, Dolby Atmos, Sony 360 Reality Audio, FLAC ve Master Quality Authenticated (MQA) formatları destekleniyor. bu da müzikleri dinlemek isteyenler için seçenek sunuyor. Özellikle yabancı müzikler dinlemeyi sevenler için kütüphanesiyle Tidal en iyi seçeneklerden birisi.
Amazon Music
Amazon’un desteklediği Amazon Music, Prime üyeleri tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Sadece Amazon Music için de abonelik alabilecek kullanıcılar, yüksek çözünürlükte müzikleri dinleyebilir. Üstelik Deezer, Spotify ve Apple Music gibi rakipleriyle yarışacak kütüphanesi de Amazon’un tercih edilmesini kolaylaştırıyor. Prime üyelik ücreti 39.99 TL.
YouTube Music
Listenin son sırasında YouTube Music yer alıyor. Google desteği ve YouTube ekosisteminin gücüyle kullanımda olan YouTube Music, ücretli ya da ücretsiz kullanılabiliyor. 100 milyon aşkın içeriği ile tercih edilebilecek YouTube Music’te parça kalitesi 256kbps ile sınırlı. Tek bir abonelik planı sunan YouTube Music, aylık 39,99 TL karşılığında en iyi müzik dinleme deneyimini vaat ediyor.