ChatGPT ile başlayan yapay zeka çağında büyük kolaylık elde edildi. Peki, içeriklerin yapay zeka tarafından yazılıp yazılmadığını kontrol eden GPTZero nasıl kullanılır?
ChatGPT, kullanıma sunulduğu kısa sürede insanların yazma ve kodlama alışkanlıklarını değiştirmeyi başardı. Bu durum ise yeni bir problemin ortaya çıkmasına neden oldu. İçerikleri kim yazıyor? Yapay zeka mı yoksa insanlar mı? Bu ikilemin ortadan kaldırılması adına bugüne kadar pek çok araç geliştirilmiş olsa da araçların doğruluğu konusunda pek çok çelişki yaşandı. GPTZero ise bu tartışmalar sonrasında yaptığı çıkış ile büyük bir güven sağladı.
GPTZero Nedir?
GPTZero, bir metnin bir insan tarafından mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığını tespit etmek için tasarlanmış bir web uygulamasıdır. Princeton Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi okuyan 22 yaşındaki lisans öğrencisi ve Microsoft’ta eski bir yazılım mühendisliği stajyeri olan Tian tarafından geliştirilen GPTZero, kısa sürede popülerlik kazandığı gibi ekibe kısa süre içerisinde pek çok kurum ve kişi destek vermeye başladı. Eğitimcilere odaklanan ve eğitim dünyasındaki yapay zeka kullanımının önüne geçmeye çalışan GPTZero, sınırlamalar dahilinde ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.
GPTZero Nasıl Kullanılır?
GPTZero web sitesine giriş yapan kullanıcılar istedikleri metni kopyala yapıştır yaparak analiz edebiliyor. Analiz sonucunda ise içeriğin bir insan tarafından mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığını yüzdelik oranlarda bildiriyor. Kuşkusuz geliştiriciler yüzde 100’lük bir doğruluktan söz etmiyor olsa da yapılan testler ve Reddit gibi platformlardaki dönüşlerde yüksek bir doğruluk oranının olduğu ifade ediliyor. GPTZero kullanmayı düşünüyorsanız hataların olabileceğini unutmamalısınız.
GPTZero, direk web sitesin üzerinden ya da API aracılığıyla farklı platform ve sistemlerde kullanılabilir. Normal kullanıcılar için en pratik yol ise site üzerinde metnin yapıştırılması. Yaptığımız testlerde içeriklerimizin %90’ın üzerindeki sonuçlarla insan tarafından yazıldığı tespit edildi.