Mozilla tarafından Firefox’un 94. sürümü için yayınlanan blog yazısı tarayıcıya gelen yeni özelliklerin öğrenilmesini sağladı. Yapılan açıklamalarda özellikle keyifli ve renkli bir kullanım sunacak colorways özelliğine vurgu yapıldı.

Firefox uzun yıllardan beri düzenli bir şekilde güncellense de tarayıcı sektöründe beklentileri henüz karşılayamadı. Düşük kullanım oranlarına sahip olan ve tarayıcı pazarında istediği sonuçları ulaşamayan şirket, şimdi tarayıcının 94. sürümü ile kullanıcılara yeni özellikler sunuyor. Yapılan tanıtımlarda daha renkli ve kolay bir kullanımı elde edilebilmesi için Colorways olarak adlandırılan yeni özelliğin tarayıcıya eklendiği belirtildi. Firefox için Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Mikal Lewis tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte tarayıcıda yer alan tüm özellikler ayrıntılı bir şekilde vurgulandı.

Firefox renkleniyor!

“İnsanlara tarama deneyimlerinde kendilerini renklerle ifade etmenin yeni bir yolunu seçme fırsatı verdiğimizde, katılımları tavan yaptı. Demek istediğim, belirli temaların benimsenmesi yüzde 200’den fazla arttı.” diyen Lewis, buradan esinlenerek tarayıcıda daha fazla renge yer vermeye başladıklarını söyledi.

Kullanıcılar tarayıcı ayarlarında yapacakları özel kişiselleştirmeler ile tüm pencereleri ve kutucukları kendi zevklerine göre renklendirebilecek. Her bir renk ve detayın yer aldığı yeni sürüm, böylece daha kişisel ve renkli bir dönem başlatacak. Firefox’ta başlayacak bu yeni dönemde temalar yerine renk çeşitliliğinin ön plana alınması, kullanıcıların daha kişisel tercihler yapmasını kolaylaştırıyor. Üstelik araştırmalarda temaların çok fazla tercih edilmediği ve yüklenmek istenmediği belirtilirken, yeni renk seçenekleri ile birlikte herkesin tarayıcı ayarları üzerinden kolay bir şekilde tarayıcı renklerini belirleyebileceği iyi ifade edildi. Üstelik açıklamalara göre renklendirme konusunda ilerleyen günlerde daha fazla güncelleme ve seçenek sunulacak. Bu konuda ise kullanıcı deneyimlerine güvenen Firefox, ilerleyen yıllarda alacağı geri bildirimler doğrultusunda tarayıcının yeni sürümlerini şekillendirecek.

“Firefox’a güvenmeye başladılar”

Lewis’in açıklamalarında dikkat çeken noktalardan bir tanesi de kullanıcıların Firefox’u tercih etmeye başladığının belirtilmesi. Firefox’a daha fazla güvenen müşterilerin 1. sınıf bir deneyim yaşamasına devam etmeleri için geliştirmelerin devam edeceğini söyleyen Lewis, ilerleyen günlerde Firefox’ta daha sık aralıklar ile yeniliklerin yer alacağını belirtti.

Firefox’un yanı sıra mobil odaklı Firefox Focus gibi alternatifler sunarak daha kişisel ve hızlı bir deneyim hedefleyen Firefox, son yılların en önemli atılımlarını ve yatırımlarını yapıyor gibi gözüküyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde açıklanacak yeni raporlar ile birlikte tarayıcı pazarındaki değişimin hangi yönde olduğu ve Mozilla tarafından yapılan çalışmaların kullanıcılarda ne kadar etki yarattığı daha detaylı bir şekilde görülebilecek. 

ColorThemeMotionTest v3
Firefox yeni renk paletleri

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir