Instagram tarafından yapılan yeni açıklamada, Twitter’daki paylaşımlarda artık Instagram gönderilerinin ön izlemelerinin görülebileceği duyuruldu.

Twitter ile Instagram her ne kadar birbirinden bağımsız ve farklı şirketler tarafından geliştirilmiş sosyal medya ağları olsa da sosyal medyaların birbiriyle etkileşimi ve uyumlu olması adına çalışmalar sürdürülüyor. Bu konudaki son örnek ise Instagram’ın yaptığı yeni çalışma oldu.  Sosyal medya devi tarafından yapılan açıklamalarda Twitter üzerinden paylaşılacak bir mesajda Instagram bağlantısının eklenmesi halinde bunların otomatik bir kart formatına dönüştürüleceği ifade edildi. Kart formatına dönüştürme ile birlikte tüm içerikler için bir ön izleme gösterilmiş olacak.

Twitter’da 10 yıl önce destekleniyordu

Yaklaşık 10 yıl önce desteklenmeye başlanan ve ardından desteğin kaldırıldığı özelliğin yeniden eskisi gibi kullanıma sunulması ise Instagram ve Twitter arasında paylaşım yapan kullanıcıların işlerini kolaylaştırdı. Özellik geliştirilmeden önce, Instagram paylaşımlarını Twitter’da yapılması halinde sadece bir link görülüyordu. Bu da içeriğe dair hiçbir veri sunmazken şimdiki yeni özellik sayesinde bir kart görünümü ve içerik ön izlemesi kullanıcılara sunuluyor.

instagram
Instagram’ın yeni özelliği için paylaşılan ekran görüntüsü

Geçmiş yıllarda Twitter tarafından yapılan açıklamalarda Instagram’ın mevcut özelliğinin hiçbir zaman desteklenmeyeceği belirtilse de şimdi Instagram ile Twitter arasında yeni bir anlaşmanın yapılmış olduğu ve 2 şirketin ortak bir mutabakata vardığı görüldü. Instagram resmi hesabı tarafından yapılan açıklama ile yeni özelliği duyurulurken, “Bunu asla geri gelmeyeceğini söylediler. Twitter kartı ön izlemeleri bugün yayınlanmaya başlıyor. Şimdi Twitter’da bir Instagram bağlantısı paylaştığınızda o gönderinin bir ön izlemesi görünecektir.” Denildi. Yapılan paylaşımda aynı zamanda mevcut özel kart görünümü için ekran görüntüsüne de yer verildi.

Sosyal medya ağları arasındaki rekabette en çok etkilenen her zaman için kullanıcılar oluyor. Instagram, Facebook tarafından satın alınmasının ardından Twitter tarafından engellenmeye başlayan mevcut özellik, kullanıcılar için olumsuz bir deneyin yaratmıştı. Twitter’ın sessiz kalması dikkat çekerken, yeni gelişmenin kullanıma sunulmuş olması yıllar sonra çok basit bir özelliğin yeniden etkin hale gelmesini sağladı. Şu anda tüm kullanıcılara sunulan özellik, istenildiği zaman kullanılabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir