Oyun piyasasının önde gelen firmalarından bir tanesi olan Xbox için şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Microsoft Xbox, Avrupa’daki konsol pazarını bırakabilir.

Edinilen bilgilere göre Microsoft, pazarlama stratejisinde büyük bir değişikliğe gidiyor. Haberde Xbox konsollarının  Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere birçok ülkede konsol pazarından çekileceği iddia edildi. Düşünülen bu plana göre konsol hizmetinden daha çok Xbox Game Pass seçeneğinin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Microsoft, Xbox konsollarını Avrupa’dan Çekebilir

Microsoft, Xbox konsollarını Avrupa’dan Çekebilir
Microsoft, Xbox konsollarını Avrupa’dan Çekebilir

Günümüzde oyun sektörü bir hayli gelişmekte olan bir alan. Bu sektörün önde gelen pay sahiplerinden bir tanesi de Microsoft Xbox. Hem oyun hem de konsol sektöründe oldukça önemli bir konumda olan Microsoft Xbox için oyun severleri üzen bir iddia ortaya atıldı. 

Edinilen bu habere göre Microsoft Xbox oyun konsolu piyasasında önemli bir adım atarak pazarlama stratejisini değiştirmeyi planlıyor. Microsoft’un bu kararı almasındaki etkenin Sony PlayStation 5’in oldukça gerisinde kalarak satış istatistiklerinin oldukça yetersiz olduğunu düşünmeleri. Microsoft Xbox bundan sonraki süreçte oyun konsolu yerine Game Pass ve diğer hizmetlere yoğunlaşması bekleniyor. 

Oyun sektörünün dev firmalarından Microsoft Xbox, Xbox Series X ve Xbox Series S’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki varlığını azaltacağını iddia edildi. Microsoft şirketi bu hedef ile Game Pass abonelik hizmetine, bulut oyun servislerine, Xbox aksesuarlarına ve Windows PC oyunlarına daha fazla yatırım yapmak istiyor.

Sony PlayStation’ın oyun konsolları piyasayı domine etmiş durumda. Microsoft Xbox’ın CEO’su Phil Spencer ve Xbox yönetim ekibi Sony ile arasındaki oyun konsolu satış farklarını kabul etti.   

Xbox, Activision-Blizzard’ın Satın Alımı İçin Kaynak Oluşturacak

Xbox, Activision-Blizzard’ın Satın Alımı İçin Kaynak Oluşturacak
Xbox, Activision-Blizzard’ın Satın Alımı İçin Kaynak Oluşturacak

Microsoft’un son zamanlarda sıklıkla gündemde tuttuğu gelişmelerinden başında gelen Activision Blizzard’ı almak için 69 milyar dolar ödeyecek. Avrupa dahil birçok bölgede gerçekleştirme istediği oyun konsolu piyasından çekilme planından yapacağı tasarruf ile Activision Blizzard’ın satın alımı için gereken 69 milyar dolar için önemli bir kaynak oluşturacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir