Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Togg hakkında önemli bir açıklamada bulundu. 

Kısa bir zaman önce Mehmet Fatih Kacır, yaptığı bir açıklama ile Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili Togg ’un 4×4 versiyonunun ileriki aylarda piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Togg, Avrupa ile İhracat Yapmayı Planlıyor

Togg ‘un önemli hedefleri var” diyen Bakan Kacır, HIT 30 programı hakkında detayları verdiği bir televizyon programında Türkiye’nin otomotiv sanayisi hakkında konuştu.

Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Bakan Kacır, “Togg 4×4 önümüzdeki aylarda çıkacak. Ayrıca önümüzdeki yıl sedan model de yollara çıkacak. 2025 Togg ‘un Avrupa’ya ihracata başladığı yıl olacak” 

TOGG Sedan Modeli Çıkaracak
Togg Sedan Modeli Çıkaracak

Togg Sedan Modeli Çıkaracak

Önümüzdeki aylarda çıkacağını duyuruduğu Togg ’un 4 çeker versiyonu hakkında “Dünyada adına 4’üncü sanayi devrimi denilen çok büyük bir değişim ve dönüşümün içerisindeyiz” diye belirtti.

Togg ’un hedeflerinden bahsederken önümüzdeki yıl sedan model  bir elektrikli aracımızın da yollara çıkacağını duyurdu. Ayrıca 2025 yılında Togg markasının, Avrupa ile ihracat ilişkilerinde bulunacağını duyurdu.

Türkiye Elektrikli Araç Üretimi için Büyük Yatırımlar Yapıyor

Kacır, Türkiye’deki elektrikli araç üretimini artırmak için 5 milyar dolar yatırım yapılacağını ve üretim kapasitesini 1 milyona çıkaracağına değindi.  Togg , Farasis ile ortaklık kurduğu Siro Energy bünyesinde yer alan batarya üretim tesisindeki çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca Bakan Kacır, Türkiye’nin 80 GW/h bataryalar için yıllık hedeflerinin olduğunu ve Avrupa’ya batarya ihraç etmeyi amaçladığını söyledi.

Kacır’ın otonom araçların sektörde yaygınlaşması hakkında: “Otomotiv sektörü büyük bir hızla dönüşüyor, elektrikli araçlar yaygınlaşıyor, otonom araçlar yaygınlaşacak yeni birbirleri ve çevredeki diğer nesnelerle bağlantılı araçlar yaygınlaşacak. Yani aslında otomobiller akıllı cihazlar haline geliyor” diye konuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir