Rusya’da YouTube’a erişimin kısıtlandı. Bazı videoların hiç açılmadığını söyleyen vatandaşlar mesai saatinden beri devlet dairelerini arayıp şikayette bulundu. 

Bazı Vatandaşlar Sitedeki Videoların Engellendiğini Duyurdu

Erişim engeli Moskova saatiyle 00:00 da başladı. Sitedeki videoların bazılarına erişimin tümüyle engellendiğini bildiren vatandaşlar buna neyin sebep olduğunu öğrenmek için devlet dairelerine çok sayıda bildirim ve şikayet gönderdi.

Downradar’dan alınan verilere göre Moskova’nın yanında aynı zamanda Vladivostok, İrkutsk, Krasnoyarsk, Murmansk, Rostov-na-Donu, Tver, Ufa, Çelyabinsk ve Rusya Federasyonu’nun diğer bölgelerinden de şikayetler geldi.

Youtube’un, Rusya’ya yönelik tutumu sebebiyle hızını %70 oranında yavaşlatacağını söylemişti.
Youtube’un, Rusya’ya yönelik tutumu sebebiyle hızını %70 oranında yavaşlatacağını söylemişti.

Dmitriy İnkar Etti, Hinşteyn Haberdardı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu konuyla ilgili açıklamasıyla herkesi şaşırttı: “Hiçbir yorum yapamam.” Telefonda normal çalışıyor, her şey yükleniyor.” dedi.

Rus parlamentosunun alt grubu Duma’nın Danışma Politikası Komitesi Başkanı Aleksandr Hinşteyn, 26 Temmuz tarihinde değindiği bir bilgiye göre Youtube’un, Rusya’ya yönelik tutumu sebebiyle hızını %70 oranında yavaşlatacağını söylemişti.

Eylül Ayında Tamamen Erişim Engeli Gelebilir

Rusya’nın, savaşa ilişkin söylemleriyle çelişen bilgiler paylaşıldığında, Rusya hükümetinin ifade özgürlüğüne yönelik baskısı, 2022’den bu yana yoğunlaştı.

Rusya, son yıllarda sosyal medya platformlarına getirilen engelleriyle sık sık gündeme geliyor. Bilirkişilerin verdiği bilgilere göre şimdilik sadece yavaşlama olarak seyreden bu kısıtlama, Eylül ayında tamamen erişim engeline dönüşebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir