Dünya genelinde en çok tercih edilen işlemci markalarından Intel, bir süredir 13. ve 14. nesil Core işlemcilerindeki çökme problemi için şikayet almaya başladı. Intel yakın bir süre içerisinde konuyla alakalı toplu bir dava ile karşılaşmayı bekliyorken, tüketicilerinin yaşadığı mağduriyetleri bir nebze de olsa gidermek için sürpriz bir açıklama yaptı.

Intel, Garanti Süresini 3 Yıldan 5 Yıla Çıkardı

Intel, 13. ve 14. nesil Core işlemcilerinin aldığı çökme ve istikrarsızlık sonucu pek çok kişinin mağdur olduğu bu sorun için Intel bir karara vardı. Bu karara göre Intel, 3 yıl garantisi olan işlemcilerin garanti süresini 5 yıla uzatma kararı aldı. Aldığı bu kararın Türkiye’de geçerli olup olmayacağı hakkında şimdilik bir bilgi olmasa da Intel, yurt dışındaki işlemcilerine 3 yıl garanti sunuyordu ama bundan sonra “problemli” olduğu bilinen işlemcilerine artık 5 yıl garanti verecek. 

Intel üst seviye işlemcileri ile alakalı ciddi sorunların yaşandığı fark ediliyor.
Intel üst seviye işlemcileri ile alakalı ciddi sorunların yaşandığı fark ediliyor.

Intel Sorunun Kaynağını Açıkladı

Firma, işlemcilerinin arkasında duruyor ama kullanıcılar aynı fikirde değil. Son zamanlarda, Intel üst seviye işlemcileri ile alakalı ciddi sorunların yaşandığı fark ediliyor. Yüksek performans vaat edilen üst seviye 13. ve 14. Nesil Core i9 Intel işlemciler uzun bir zamandır Unreal Engine oyun tasarım motoru ile hazırlanan yapımlarda çökme sorunları gündeme geliyordu. Bu sorunla ilgili birkaç ay önce birtakım açıklamalar yaparak sorunun farkında olduklarını ve çözüm bulmak için çalıştıklarını bildirdi.

Çözüm Bulundu ama Şirketten Şok Edici Bir Karar Geldi

 Yaşanan tüm sorunların arkasındaki problem henüz önceki hafta tespit edildi. Aylar önceki açıklamasına ek olarak bir kez daha açıklama yapan şirket, işlemcilerdeki “çalışma voltajı” ndan dolaylı bir sorun nedeniyle sıkıntı çıkardığını ve çözüm için sıkı çalıştıklarını söyledi. Her ne kadar çözüm için uğraştıklarını belirtseler de halihazırda çökme sorunu bildiren işlemci kullanıcılarına bir yararı olmayacağı düşünüldü. Şirket sorunlu işlemcileri iyileştirme için kabul etmeyeceğini ie açıkca duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir