Apple’ın geçtiğimiz hafta tam sürüm olarak yayınladığı iOS 18 sürümünde beklenmedik kritik bir hata tespit edildi. Önemli sorunlara yol açabiliyor. 

iOS 18’de Kritik Bir Hata Kullanıcılar Dikkat
iOS 18’de Kritik Bir Hata Kullanıcılar Dikkat

Apple’ın 16 Eylül itibariyle hayatımıza tamamen giren iOS 18, kullanıcılar tarafından cihazlara indirilip kullanılmakta. Beta sürecini tamamlayan ve nihai sürümünü yayınlayan fakat kullanıcıların geri dönütlerini de inceleyen şirket, beklenmedik bir hata ile karşılaştı. Karşılaşılan bu soruna göre iOS 18’deki bu hatada özellikle Apple Watch’tan paylaşılan saat yüzlerine yanıt verilmesi ile ortaya çıkıyor. WatchOS cihazlar üzerinden özelleştirilmiş saat yüzü paylaşma özelliği, mesajlaşma sırasında kritik bir sorun yaratabiliyor. Özellikle bir kullanıcı paylaşılan saat yüzüne yanıt vermek istediğinde, Mesajlar uygulaması sürekli olarak çöküyor. Bununla birlikte bu hata her iki tarafın da Mesajlar uygulamasını kullanmasını engelliyor. 

Fark edilen bu kritik ama önemli hata, iOS 18 kullanıcılarının mesajlaşma deneyimini olumsuz etkiliyor. Bu hata yüzünden veri kaybı yaşanma potansiyeli artıyor. Eğer sizde iOS 18 kullanıp Apple Watch saat yüzleri ile mesajlaşıyorsanız, bu hatadan korunmak için paylaşım ve yanıt verme süreçlerine dikkat etmelisiniz. 

iOS 18’de Kritik Bir Hata Kullanıcılar Dikkat
iOS 18’de Kritik Bir Hata Kullanıcılar Dikkat

Hata Nasıl Gerçekleşiyor

iOS 18 güncellemesi ile Apple Watch saat yüzlerini paylaşma özelliğini watchOS’ta sunuyor ve bu yüzler Mesajlar ya da Mail üzerinden diğer kullanıcılara gönderilebiliyor. Ancak, geliştirilen bu özellik iOS 18’de ciddi bir sorunu beraberinde getiriyor. Eğer bir kullanıcı, iOS 18 yüklü cihazında paylaşılan bir saat yüzüne “başlık” özelliği ile yanıt verirse, uygulama sürekli çökmeye başlıyor. 

Son güncelleme ile ortaya çıkan bu yeni sorun gerçekleştiğinde, kullanıcı Mesajlar uygulamasındaki bu konuşmayı açmaya çalıştığında uygulama tekrar tekrar kapanıyor. Bununla birlikte, diğer mesajlara yanıt vermekte mümkün olmuyor. Bu sorun Mesajlar uygulamasının genel kullanımına da olumsuz etki ediyor ve uygulamanın tamamen işlevsiz hale gelmesine neden oluyor. 

iOS 18’de Kritik Bir Hata Kullanıcılar Dikkat
Yeni ortaya çıkan bu Apple hatası oluştuğunda Mesajlar uygulamasını kullanmak neredeyse imkansız hale geliyor.

‘Son Silinenler’ Hatayı Ortaya Çıkarabiliyor

Yeni ortaya çıkan bu hata oluştuğunda Mesajlar uygulamasını kullanmak neredeyse imkansız hale geliyor. Bu sorunun geçici çözümü, hatanın bulunduğu konuşmayı silmek olarak düşünülüyor. Ancak, bu çözüm tüm mesaj geçmişinizi ve kaydedilmemiş fotoğraf, video gibi içerikleri kaybetmenize neden olabiliyor. Bunların yanında konuşmayı silseniz bile, bu konuşmayı Mesajlar uygulamasındaki “Son Silinenler” bölümünden geri yüklemek hatanın yeniden ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir