Microsoft, hem Xbox hemde Halo’nun 25. yıl dönümü için birçok çeşitli etkinlik yapacak ve bu etkinlikler birçok sürpriz ile kutlanacak.

Microsoft’un gözde oyun markası olan Xbox 25. yıl vesilesi ile büyük bir kutlama hazırlıklarına başladı. Xbox Tüketici Ürünleri Başkanı John Friend, License Global isimli bir dergi ile yaptığı röportajda,  Xbox’ın ve Halo serisinin çıkışının 25. senesini büyük bir çoşku ve etkinlikle kutlamayı planladıklarını açıkladı. Ancak Microsoft’un 25. yıl kutlamaları için nasıl bir program düzenleyeceği henüz açıklanmadı. Microsfot’un bu özel dönüm noktası için ne tür sürprizler yapacağı merak konusu. 

Etkinlik İçeriği

  • Xbox’ın Gelişimi ve Büyümesi 
  • 25 Yıllık Zengin Miras
  • Halo’nun Başarı Hikayesi
  • Microsoft’un Büyüyen Oyun İmparatorluğu
Xbox ve Halo 25. Yaş Gününü Kutluyor Sürprizler Geliyor
Xbox ve Halo 25. Yaş Gününü Kutluyor Sürprizler Geliyor

Xbox’ın Gelişimi Evresi ve Büyümesi

Orjinal Xbox konsolu ilk olarak 15 Kasım 2001’de piyasaya sürüldü. Microsoft, o zamandan bu yana Xbox platformu, konsollarla sınırlı kalmayıp Windows PC ve mobil oyunlarla genişleyerek büyük bir oyun ekosistemi oluşturdu. Günümüzde, Xbox dünyanın en büyük oyun topluluklarından bir tanesine sahip ve bu topluluk platformun gücünün temel taşlarından biri haline geldi. 

Xbox ve Halo 25. Yaş Gününü Kutluyor Sürprizler Geliyor
Xbox ve Halo 25. Yaş Gününü Kutluyor Sürprizler Geliyor

Halo’nun Çıkışı ve Gelişimi

2001 yılında piyasaya sürülen ilk Xbox ile birlikte çıkış yapan Halo, platformun amiral gemisi olmaya devam ediyor. Xbox Tüketici Ürünleri Başkanı John Friend, Halo’nun yalnızca oyun dünyasının değil, aynı zamanda ürün ve lisanslama alanında da önemli ticari başarılara imza attığını açıkladı. Bilim kurgu türündeki bu nişancı oyun serisi oyun dışındaki harcamalarından yaklaşık 1,8 milyar dolardan fazla gelir elde etti. 

Oyun Sektörünün Büyüyen İmparatoru Microsoft

Activision – Blizzard ve Bethesda’yı satın alarak oyun sektörünce büyük bir ses getiren Microsoft, bu satın almalar sayesinde Call of Duty, World of Warcraft, Fallout ve Elder Scrolls gibi popüler serileri de Xbox çatısında kendi bünyesine dahil etti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir