Dünyanın en popüler mail hizmeti olan Google’ın Gmail’ine mavi onay tiki Android ve iOS Gmail uygulamasına geliyor.

Gmail, Brand Indicators for Message Identification (BIMI) sistemini benimseyen şirketlerden gelen maillere dolandırıcılığı önlemek için mavi onay tiki koyuyor. Bu faydalı sistem sonunda iOS ve Android Gmail uygulamasına geliyor. Kademeli olarak herkese açılacak olan bu sistem, daha önce yalnızca web sürümünde yer alıyor.

Gmail Mavi Tiki iOS ve Android’e Getiriyor
Gmail Mavi Tiki iOS ve Android’e Getiriyor

Google Tarafından BIMI Açıklaması

 BIMI hakkında Google tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Şirketinizin, gönderilen mail iletilerine kuruluşunuzun logosunu eklemek için Brand Indicators for Message Identification (BIMI) standardından yararlanabilirsiniz. BIMI’yi destekleyen mail istemcileri, alıcının posta kutusunda kuruluşunuzun iletileriyle birlikte logoyu gösterir. BIMI ile kullanılan logolar üçüncü bir tarafça doğrulandığından alıcılar, gelen kutularındaki logoların meşru olduğundan emin olabilir. BIMI’yi kullanmak için logonuzun ticari markalı olması ve gönderen alanınızın DMARC kimlik doğrulamasını kullanması gerekir. BIMI ile kullanılan logolar, Verified Mark Certificate (Doğrulama İşareti Sertifikası – VMC) veren kuruluşlar tarafından tanınan bir fikri mülkiyet ofisinin ticari markasına sahip olmalıdır. Marka logonuzun ticari markalı olduğunu doğrulamanız gerekiyor. Aksi takdirde, logonuzun ticari markalı olarak kaydetmek için hukuk ekibinizle veya avukatla çalışmanızı öneririz. Ticari marka olarak kaydetme süreci, 6 aydan bir yıla kadar sürebilir. “ 

Gmail Mavi Tiki iOS ve Android’e Getiriyor
Gmail Mavi Tiki iOS ve Android’e Getiriyor

Gmail’de onaylı, mavi tikli hesaplar kullanıcıların aldıkları maillerin güvenilir bir kaynaktan geldiğini, kimlik bilgileri, bankacılık ve diğer hassas verileri çalmaya çalışan bir dolandırıcıdan gelmediğini doğrulamalarına yardımcı oluyor. Doğrulama işareti, maili gönderen e-posta sahibinin isminin sağ tarafında yer alacak. 

iOS ve Android kullanıcıları için kullanılacak olan bu yeni özellik önümüzdeki birkaç hafta içinde kişisel Google ve Workspace hesapları için kullanıma sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir