Beklenmedik bir karar alan Apple, yeni nesil iPad cihazında iPadOS işletim sistemini kullanmaktan vazgeçti. Peki bunu neden yaptı? 

Apple, akıllı ev piyasasında yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.Bloomberg’in dünyaca ünlü teknoloji muhabiri olan Mark Gurman’ın yayınladığı bildiriye göre Apple iPad tabanlı bir akıllı ev ekranı üzerinde çalışıyor da bu cihazın en göze çarpan özelliği alışılmış iPadOS yerine özelleştirilmiş bir tvOS sürümü çalıştırabilecek olması.

iPadOS Yeni iPad Modellerinde Kullanılmayacak
iPadOS Yeni iPad Modellerinde Kullanılmayacak

iPad Tabanlı Cihaz için tvOS Gelebilir

Apple’ın yeni çıkardığı bu yeni cihazı iPad olarak değil de ‘HomeAccessory’ kategorisinde pazarlanması ve bu yeni cihazın ses ve el hareketleriyle kontrol edilebilmesi bekleniyor. Apple’ın bu hamlesi akıllı ev pazarında daha güçlü bir konuma gelme çabasının bir parçası olarak görülüyor. 

Mark Gurman’ın haberine göre, cihaz ‘homeOS’ adı verilen yeni bir işletim sistemi kullanacak ve bu sistem mevcut tvOS’un akıllı ev sensörleri, IoT cihazları ve diğer akıllı gadget’lar için özelleştirilmiş bir versiyonu olacak. Takvim, Notlar ve Ev gibi önemli uygulamaları çalıştırabilecek olan homeOs bununla birlikte Apple’ın yapay zeka destekli Generative AI teknolojisini de kullanacak. 

Apple bu gelişme ile şirketin HomePod’larından daha gelişmiş özelliklere sahip bir sistemi olacak. Prototiplerin duvara yerleştirilmesi için mıknatıslara veya masaüstü dock’uyla kullanılabilir olacağı belirtiliyor. 

Apple yapay zeka sektöründe, rakipleri OpenAI’ın ChatGPT’si veya X’in Grok’unun gerisinde kaldığını düşünülüyordu. Fakat bu gelişmeler ile Apple bu açığı hızla kapatmaya çalıştığı ve yeni akıllı ev ekranı, Apple’ın yapay zeka yeteneklerini sergilemek için önemli bir fırsat olması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir