Samsung ve UNDP Türkiye iş birliği ile ülkemizdeki gençlere yapay zeka eğitimi vermeye başlayacak. Başvurular başladı. 

Samsung ve UNDP Türkiye, genç yapay zeka meraklıları için düzenlediği Innovation Campus Programı ile gençler için yeni bir yapay zeka eğitimi imkanı sunuyor. Başvurular başladı ve 11 Ekim 2024 Cuma gününe kadar kabul edilecek. Bu eğitim ile iş hayatına atılmayı hedefleyen ve yapay zekaya merakı olanlara yapay zeka teknolojileri ile problem çözme becerileri kazandırmak hedefleniyor. 

Samsung Gençlere Yapay Zeka Eğitimi Verecek
Samsung Gençlere Yapay Zeka Eğitimi Verecek

“Herkes İçin Yapay Zeka”

Innovation Campus’a katılan gençler, Birleşmiş Milletler’e üye 193 ülkenin 2030 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği SKA’lar (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları) doğrultusunda, küresel sorunların kök nedenlerine çözüm üreten yapay zeka projeleri geliştiriyor. Eğitimin sonunda katılımcılar, öğrendikleri bilgileri projelere, uygulamaya dökme fırsatı buluyorlar. Fikirlerini hayata geçirmek için koçluk desteği de alıyorlar. 

Samsung Electronics’in “Herkes için yapay zeka” ismini verdiği vizyonunun bir parçası olan bu eğitimler kapsamında yapay zekanın sadece günlük yaşamı kolaylaştırmakla kalmayıp aynı zamanda toplumsal ve çevresel sorunların çözümünde de nasıl kullanılabileceğini genç teknoloji ve yapay zeka sevenlere gösteriyorlar. Eğitimler ile, gençlerin bu teknolojiyi kullanarak topluma oldukça fazla fayda sağlayacak projeler geliştirmeyi amaçlanıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir