Apple kullanıcılarının veri depoladığı ve web tarayıcısında görüntülediği icloud.com güncellendi. İşte yenilikler. 

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Apple’ın bulut depolama hizmeti olan iCloud’un web sürümüne yeni güncelleme geldi. iCloud.com web sitesi ile kullanıcılar herhangi bir tarayıcıda yedekledikleri fotoğrafları, videoları, mesajları, takvim etkinliklerini, rehberini ve belgelerini gibi önemli verini uzaktan görüntüleme ve kontrol etme imkanı sağlanıyor. Yeni gelen güncelleme ile koyu mod, daha fazla özelleştirme, iCloud Fotoğraflar’da değişiklikler ve daha fazla özellik icloud.com’a geldi. 

iCloud.com’a Yeni tasarım ve Özellikler Geldi
iCloud.com’a Yeni tasarım ve Özellikler Geldi

iCloud.com’a Gelen Özellikler

Yeni sitesine kavuşan icloud.com, Mac’in açık mod ve koyu modda görünüm ayarına uyacak şekilde ana sayfayı ayarlıyor. Yeni güncelleme ile koyu mod seçeneğine ek olarak farklı renklerle özelleştirilebiliyor. Sabitlenmiş notlar, Fotoğraflar uygulamasında geliştirilmiş gezinti ve iCloud Drive ile paylaşılan görünüm desteği yeni güncelleme ile icloud.com’a geldi. İşte yeni güncellemede yer alan yenilikler:

  • Koyu mod
  • Arka plan kişiselleştirme 
  • Hicri takvim için destek ve güncellenmiş tasarım
  • iCloud Drive’da paylaşılan dosyaları görmek için Paylaşılan Görünüm
  • iCloud Fotoğraflar’da daha hızlı gezinti, tarih, saat ve konum ayarlama
  • Anımsatıcı listeleri oluşturma
  • Notları iğneleme

iCloud Nedir ?

Apple’ın iCloud servisi, kullanıcıların verilerini bulutta saklamasına, paylaşmasına ve cihazlar arasında senkronize etmesine olanak tanıyan bir bulut depolama ve hizmet platformudur. İşte iCloud’un kullanıcılara sunduğu temel imkanları:

1.Veri Yedekleme ve Senkronizasyon: iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch gibi Apple cihazlarındaki fotoğraflar, videolar, belgeler, uygulama verileri ve ayarlar iCloud’a yedeklenebilir. Bu sayede bir cihazda yapılan değişiklikler tüm Apple cihazlarına senkronize edilir.

2.iCloud Drive: iCloud Drive, kullanıcıların dosyalarını bulut üzerinden depolayıp paylaşmasını sağlar. Dosyalara internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişilebilir.

3.Fotoğraf ve Video Depolama: iCloud Fotoğraflar ile kullanıcılar fotoğraflarını ve videolarını otomatik olarak buluta yedekleyebilir. Fotoğraf ve videolar tüm Apple cihazlarına erişilebilir hale gelir.

4.Kişiler, Takvimler ve Notlar: Kişiler, takvimler, hatırlatıcılar ve notlar gibi kişisel veriler iCloud aracılığıyla tüm cihazlar arasında senkronize edilir.

5.Aile Paylaşımı: iCloud, aile üyeleriyle takvimler, fotoğraflar, satın almalar ve daha fazlasını paylaşma imkânı sunar.

6.Cihaz Bulma (Find My): Kaybolan veya çalınan Apple cihazlarını bulmak için “Find My” özelliğini kullanarak cihazın yerini haritada görebilir, kilitleyebilir veya uzaktan silebilirsiniz.

7.iCloud Anahtar Zinciri: Kullanıcıların şifrelerini ve ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde saklar ve tüm cihazlarda otomatik doldurmayı sağlar.

8.Mail ve Mesajlar: iCloud Mail, iCloud saklama alanına sahip bir e-posta hizmetidir. Ayrıca, iMessage mesajları da iCloud’da saklanabilir ve tüm cihazlardan erişilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir