Yeni MacBook Pro’da yer alan M4 işlemcisi çok üstün performansı ile sektördeki diğer rakiplerini adeta ezdi geçti. 

Henüz resmi bir çıkış yapmayan fakat iki tane Rus Youtuber’ın eline geçen M4 işlemcisine sahip yeni MacBook Pro, benchmark testinden elde ettiği performanslar ile teknoloji severleri adeta büyüledi. M4 işlemcisine sahip MacBook bilgisayarlar ile Apple, tüm rakiplerine meydan okudu. 

14 inç’lik MacBook Pro’da yer alan M4 işlemcisini Cinebench 2024 performansı ile test eden bir Youtuber, bu yeni işlemcinin performansının sektördeki rakipleri olan Intel, AMD ve Qualcomm’un oldukça önünde olduğunu gösterdi. 

MacBook M4 Çipi Adeta Rakiplerine Tozu Yutturdu
MacBook M4 Çipi Adeta Rakiplerine Tozu Yutturdu

M4 işlemcili MacBook Pro Cinebench’te Rakiplerine Fark Attı

Apple tarafından önümüzdeki haftalarda tanıtılacak olan yeni MacBook Pro cihazın özellikle aktif soğutması sayesinde M4 işlemcisinin tam performansı gösterebilmesi elde ettiği sonuçların arkasındaki en önemli faktörlerden birisi olarak gösteriliyor. Gerçekleştirilen bu test sonuçlarına göre M4 işlemci rakiplerine göre %62’e varan performans artışı olduğunu gösteriyor.

M4 işlemcili yeni MacBook Pro, tek çekirdekte 174, çok çekirdekte ise 971 puan aldığı belirtiliyor. Çıkan bu değerlere bakılırsa M4 işlemci M3 işlemciye kıyasla tek çekirdekte %20, çok çekirdekte ise %37’lik bir artış olduğu belirtiliyor.

Kendi sektöründeki rakipleri olan Intel, AMD ile de karşılaştırılan yeni M4 işlemci, tek çekirdek performansında Intel’in Core Ultra 9 288V (Lunar Lake) işlemcisini %42 oranında geride bırakırken, çok çekirdek performansında ile %62’lik devasa bir fark attı. M4, AMD’nin Ryzen 9 Al 370 HX işlemcisine de tek çekirdek performansında %33 geride üstünlük sağlarken çoklu işlemci performansı ile de M4’e çok az yaklaşabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir