Apple, içerisinde yapay zeka modeli olan Intelligence’ın da yer aldığı yeni iPad Mini 7 Tableti tanıttı. 

Geçtiğimiz ay tanıttığı iPhone 16 serisi ile bütün dikkatleri üzerine çeken dünyanın en büyük teknoloji firmalarından bir tanesi olan Apple, kısa bir süre önce büyük bir sürprize imza atarak yeni iPad modelini tanıttı. Ön siparişe açılan yeni iPad Mini’nin Türkiye fiyatı ve özellikleri ortaya çıktı. 

Yeni iPad Mini 7 Tanıtıldı! Intelligence Desteklenecek
Yeni iPad Mini 7 Tanıtıldı! Intelligence Desteklenecek

Yeni iPad Mini’nin Özellikleri

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından bir tanesi olan Apple, yeni iPad modellerinde geçtiğimiz sene tanıttığı iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin içerisinde yer alan A17 Pro Bionic çipini kullandı. 3nm mimariye sahip olan A17 Pro yonga seti; daha önceki versiyonun da yer alan 5 çekirdekli GPU’nun aksine yüzde 20 daha hızlı 6 çekirdekli grafik işlemci birimi ile birlikte özellikle oyun, yapay zeka ve makine işleme gibi konularda daha fazla hız yaşatıyor. 

19 Milyar transistörün yer aldığı yonga, rakiplerinden yüzde 10 daha hızlı olmasının yanı sıra ikisi yüksek frekanslı çekirdek ve rakiplerinden daha düşük güç tüketimine sahip olan dört adet verimlilik çekirdeğinden oluşan 6 çekirdek içerisinde yer alıyor. Bunların yanı sıra cihazda 5G Qualcomm modem ve Wİ-Fİ 6E teknolojisi bünyesinde yer alıyor. 

Yeni iPad Mini 7 Tanıtıldı! Intelligence Desteklenecek
Yeni iPad Intelligence Destekleyecek.

Bu yeni iPad Mini modelinde 8.3 inçlik Liquid Retina ekran bizleri karşılıyor. Bunların yanı sıra, P3 geniş renk yelpazesi ve True Tone gibi teknolojileri içerisinde barındırıyor. 4K video kaydı yapabilmek özelliği içerisinde yer alan 12 Megapiksellik geniş kamerayla gelen tablette 12 Megapiksellik bir selfie kamerası ile karşımıza çıkıyor. 

An itibariyle ön sipariş sürecinde yer alan yeni Apple iPad Mini, Uzay Grisi, Mavi, Mor ve Yıldız Işığı seçenekleri ile satışa çıkıyor. Yeni Apple iPad Mini modeli 23 Ekim tarihi itibariyle genel satışa çıkıyor. İşte yeni Apple iPad Mini’nin ülkemizdeki fiyatları şu şekilde:

  • 128 GB
    • Wi-Fi – 23 bin 99 TL
    • Wi-Fi + Cellular – 30 bin 999 TL
  • 256 GB
    • Wi-Fi – 28 bin 499 TL
    • Wi-Fi + Cellular – 35 bin 499 TL
  • 512 GB
    • Wi-Fi – 36 bin 999 TL
    • Wi-Fi + Cellular – 43 bin 999 TL

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir