Elon Musk’ın sahibi olduğu X’ten engelleme özelliği için bir takım iyileştirmeler geldi. Eskisi gibi katı olmayacak.

Dünyanın en zengin iş adamlarından bir tanesi olan Elon Musk’ın sahibi olduğu dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olan X (eski adı ile Twitter) her zaman olduğu gibi yeniden enteresan bir özellike karşımıza çıkıyor. Yeni gelen güncelleme ile birlikte sosyal medya platformunda kullanıcıları engelleme özelliğinde bir nebze de olsa hafifliğe gidiyor. 

X’te Engelleme Özelliğinde İyileşmeye Gidiyor
X’te Engelleme Özelliğinde İyileşmeye Gidiyor

X’te Engellense Bile Görülebilecek

Yeni özellik ile birlikte bir kullanıcı tarafından engellenen kişiler, o kullanıcının paylaşımlarını yine görebilecek. Görebilecek fakat o kullanıcıya herhangi bir etkileşimde bulunamayacak. 

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu tarafından yapılan açıklamaya göre, kullanıcıları engelleme özelliğinde değişikliğe gidileceği açıklandı. Yeniden düzenlenecek olan bu özelliğe göre profili gizli olmayan bir kullanıcı tarafından engellenen kişiler, o kullanıcının X üzerinden yaptığı paylaşımları görebilecek ancak paylaşımları beğenme ya da yorum yapma gibi etkileşimde bulunamayacak. 

Popüler sosyal medya platformu, “Engelleme özelliği, kullanıcılar tarafından engelledikleri kişiler hakkında zararlı veya özel bilgileri paylaşmak için kullanılabilir” şeklindeki ifadesi kullanılan açıklamada bu yeniliğin platformdaki “şeffaflığı” artıracağı açıklandı. 

App Store ve Google Play Gizlilik Şartlarını İhlal Edebilir

Sosyal medya platformu olan X’in bu yeni yapacağı değişikliğin App Store ve Google Play gizlilik şartlarını ihlal ettiği ve “taciz ve zorbalık” filtreleme imkanı sunması gerektiği belirtildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir