Amazon, ChatGPT ile doğrudan rekabet edebileceği bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalıştığını bildirdi. Business Insider, yapay zeka sohbet robotunun adının Metis olarak karar verildiğini belirtiyor. Metis’in, Amazon’un şu anda ki Titan yapay zeka modelinden daha güçlü bir model olan Olympus adlı dahili bir Amazon yapay zeka modelince desteklendiği belirtiliyor.

Metis’in metin ve biçim tabanlı cevapları sohbet tarzında sunduğu ve kaynak cevaplara bağlantılar paylaşabildiği, takip sorguları önerebildiği ve görüntüler oluşturabildiği aktarılıyor. Metis’in aynı zamanda bir yapay zeka ajanı olarak da çalışmasının beklendiği diğer söylentiler arasında. Yapay zeka ajanları, verileri analiz ederek, kararlar alarak ve programlanmış algoritmalara ve öğrenilmiş komutlara dayalı olarak birden fazla eylemde bulunarak görevleri bağımsız olarak yerine getiriyor.

Amazon, ChatGPT'ye Rakip Yapay Zeka Sohbet Robotu Geliştiriyor
Amazon, ChatGPT’ye Rakip Yapay Zeka Sohbet Robotu Geliştiriyor

Amazon Yapay Zeka Girişimleri

Amazon, yapay zeka faaliyeti sunma konusunda ilerleyen şirketlerden biri. Kasım ayında bir müşterinin işine göre adapte olabilen üretimsel bir yapay zeka yardımı olan Amazon Q’nun önizlemesini duyurmuştu. Mayıs ayında ise Amazon’un Alexa’nın Titan modeli tarafından desteklenecek yeni ve daha kapsamlı bir versiyonu üzerinde çalıştığı aktarıldı.

Amazon Web Services, daha fazla AI şirketini kendi hizmetleriyle çalışmaya teşvik etmek amacıyla, yapay zeka girişimleri için 230 milyon dolar ayırdığını açıklamıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir