AMD tarafından yapılan son açıklamalarda, tedarikçiler ile herhangi bir sorun yaşanmadığı ve 2022 yılında da büyümenin sürdürüleceği belirtildi.

Son yıllarda ciddi bir yükselişe geçen AMD, sektörde yaşanan krizlere rağmen bugüne kadar iyi bir süreç yönetti. 2020 yılında 9.763 milyar dolarlık bir rekor geliri açıklayarak şirketin en parlak dönemlerinden birini yaşadığını gösteren AMD, bu yıl yüzde 60 oranında bir artış yakaladı. Bu artış ile birlikte gelirlerini 15.5 milyar dolara yükseltmeyi başaran şirket, çip krizine rağmen 2022 yılında da büyüme trendini sürdüreceğini öne sürdü. AMD, artan sunucu ve donanım talebi karşısında farklı segmentlerde büyüme bekliyor. Üstelik şirketin tedarikçiler ile yaptığı özel toplantılardan aldığı güven ile birlikte önümüzdeki yıllardaki hedeflerin yakalanması konusunda hiçbir engelin bulunmadığı da belirtildi.

“Gelir Artışının Devam Edeceğine İnanıyoruz”

AMD’nin CFO’su Devinder Kumar tarafından mevcut hedefler ve planlamalar ile ilgili kapsamlı bilgiler paylaşılırken, gelir artışının devam edeceği vurgulandı. CFO konuşmasında “Hem talep tarafında müşteriler hem de dökümhane ortaklarımız, alt tabaka tedarikçilerimiz, ATMP (montaj, test, işaretleme ve paketleme) kapasitesi ve tedarik süreciyle birlikte gelir artışına devam edeceğimize inanıyoruz.” dedi.

1 1631530214

Şirketin özellikle satışlarında yakaladığı yükseliş, her geçen gün gelirlerin daha da artmasını sağlıyor. Yılın ilk iki çeyreğinde 7.295 milyar dolar kazanmayı başaran şirket, bu sayede gelirini yıldan yıla artırma hedefini de yakaladı. Şirketin özellikle yılbaşında yaptığı açıklama ile finansal hedefleri ile ilgili detaylara yer verilmişti. Yüksek kar marjına sahip modellerin üretimine öncelik vererek bu konuda önemli bir ivme yakalayan şirket, şimdiden hedefini yakalama konusunda büyük bir aşama kaydetti. Üstelik oyun kartları alanında yaşanan büyük problem ve krize rağmen şirketin böylesine bir büyüme yakalamış olması AMD’nin en büyük rakibi olan nVIDIA ile arasındaki farkın da azalmasını sağladı.

“Kripto Para Öncelik Değil”

Şirket, ekran kartları ile özellikle kripto madenciler dışındaki ana hedef kitlesine yönelik seçenekler sunuyor. Özellikle kripto paraların ihmal edilebilecek bir sektör olduğunu belirten CFO, bu konuda ise şöyle bir değerlendirme yaptı “İlk olarak, kripto ihmal edilebilir, bu bizim için bir öncelik değil. Ürünlerimize öncelik vermiyoruz veya onları kripto paralar için üretmiyoruz. Oyuncular bizim önceliğimiz, bildiğiniz gibi Radeon RX 6000 serisi yüksek kaliteli GPU’lara sahibiz ve bunlar GPU alanında büyümemizi sağlıyor.”

AMD

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir