AMD, Ryzen AI 9 HX 375 modelini tanıtarak yapay zeka performansında zirveye ulaştığını öne sürdü. Bu model, AMD’nin Ryzen AI 300 Strix serisinin en güçlü üyesi olarak dikkat çekiyor.

AMD Ryzen AI 9 HX 375 Modeli ile Yapay Zekada Zirveye Ulaştı
AMD Ryzen AI 9 HX 375 Modeli ile Yapay Zekada Zirveye Ulaştı

AMD Ryzen AI 9 HX 375 Özellikleri

Ryzen AI 9 HX 375, 12 çekirdek ve 16 iş parçacıklı Zen 5 + Zen 5C CPU yapısına sahip. Bu güçlü yapı, 16 CU Radeon 890M iGPU tasarımı ile destekleniyor. En dikkat çekici özelliklerden biri ise saniyede 55 trilyon işlem (TOPS) gerçekleştirebilen NPU’su. Bu, tüm zamanların rekoru olarak kabul ediliyor.

Ryzen AI 300 çiplerin sunduğu 50 TOPS’a kıyasla yüzde 10’luk bir artış sağlanmış. Ryzen AI 9 HX 375, Intel Lunar Lake işlemcilerden yüzde 15 ve Qualcomm Snapdragon X Elite platformundan yüzde 22 daha hızlı.

AMD, Ryzen AI 9 HX 375’in bugüne kadarki en güçlü NPU ile donatıldığını ve yapay zeka işlemleri için optimize edildiğini belirtiyor. AMD, birçok bilgisayar üreticisiyle iş birliği yaparak bu yeni APU’nun kullanıldığı bilgisayarların yakında piyasaya çıkacağını duyurdu. Özellikle HP, yeni OmniBook Ultra dizüstü bilgisayarında bu APU’yu kullanmayı planlıyor.

Bu yeni APU, performans ve yapay zeka alanında yeni bir standart belirleyecek gibi görünüyor. Özellikle yoğun işlem gücü gerektiren uygulamalarda fark yaratacak olan Ryzen AI 9 HX 375, yapay zekanın geleceğine de yön verecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir