Android telefonlardaki pil ömrü çılgınca değişir. Sony Xperia Z3 Compact veya Galaxy Note 4 gibi cihazlar birkaç gün çalışır, ancak pazarın daha ucuz ucunda öğleden sonraya kadar doldurmanız gerekebilir. Neyse ki, pil ömrünüzü artırmak için yapabileceğiniz birçok basit ayar var. Bu ipuçları teknik uzmanlık gerektirmez ve anında sonuç verir.
Parlaklığı ayarla
Ekran, herhangi bir akıllı telefondaki en güç tüketen özelliktir. Daha az güç kullanmasını sağlamanın tek yolu, daha kısık hale getirmektir, ancak bu, ekranın o kadar iyi görünmemesi pahasına gelir. Memnun olduğunuz bir uzlaşma bulmak anahtardır. Çoğu Android telefon, ekran parlaklık seviyesini ortam koşullarına göre ayarlar. Bu, güneşli havalarda parlaklığın artacağı ve hava karardığında azalacağı anlamına gelir. Ayarlar’daki Parlaklık seçeneklerine girerek ekran parlaklığı için bir temel ayarlayabilirsiniz. İyi bir kural, normal iç mekan gün ışığı koşullarında ayarlamaktır. İstediğiniz seviyeye ayarlayın, ardından pili birkaç dakika daha sıkmak için biraz düşürün.
4G’yi kapat
4G oldukça harika, ancak pili tüketebilir. Mükemmel kapsama alanında bile 4G, HSDPA veya 3G’den daha fazla özsuyu tüketir. Düzensiz kapsama alanı olan bir bölgedeyseniz, telefon daha yavaş bir bağlantıya düşmeden önce bir sinyale tutunmaya çalışırken daha fazla enerji harcar. 4G’nin daha yüksek hızlarına bağımlı değilseniz ve iyi bir kapsama alanına sahip değilseniz, 4G’yi tamamen kapatmayı düşünün. Ayarlar > Diğer > Mobil ağlar’a gidin ve tercih ettiğiniz ağ türü olarak 3G’yi seçin.
Konum izlemeyi kapat
Android telefonlar, birçok Google uygulamasında kullanılan bir konum izleme özelliğine sahiptir. Konumunuzu düzenli olarak kaydeder ve Google Asistan gibi uygulamalarda kullanılmak üzere Google sunucularına yükler. Belli ki burada farkında olmadığınız pek çok gizlilik sorunu var. Onlarla iyi olsanız bile, bu konum izlemenin önemli bir pil tüketimi olduğu gerçeğiyle daha az iyi olabilirsiniz. Google Ayarları > Konum > Konum geçmişi’ne gidin ve kapalı olarak ayarlayın. Bu size bazı Google Asistan işlevlerine mal olacak, bu nedenle bunu yalnızca Google Asistan’daki konum farkında özelliklerin büyük bir kullanıcısı değilseniz yapın.
Uygulamaların güncellenmesini durdur
Çok sayıda uygulama yüklediğinizde, kendilerini otomatik olarak belirli aralıklarla arka planda güncellemek üzere ayarlarlar. Bunu yapan yalnızca bir veya iki uygulamanız olduğunda bu harika. 15 veya 20 olduğunda, kısa sürede pilinizi tüketir. Çözüm, yüklediğiniz uygulamaları arka plan güncellemeleri için kontrol etmektir. Bu bilgiyi her uygulamanın ayarlar alanında bulacaksınız. Uygulamayı ne sıklıkta kullandığınıza bağlı olarak, daha az sıklıkta çevrimiçi olacak veya manuel olarak yapmayı seçene kadar bekleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Pek çok uygulamada bu özellik var. Sadece e-posta, Facebook ve Twitter gibi bariz olanlar değil. Reddit uygulamaları, podcast uygulamaları, haber uygulamaları, hava durumu uygulamaları ve daha fazlası, indirilecek yeni şeyleri kontrol etmek için rutin olarak çevrimiçi olacak.
Ekran parlaklığını kapat
Ekran, herhangi bir cihazdaki en büyük pil tüketimidir. Ne kadar az açarsanız piliniz o kadar iyi olur. Telefonunuzu kullanmanız gerekiyorsa bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yok (belki de bir Android Wear akıllı saatindeki bazı bildirimlerinizle uğraşmak dışında). Ancak, en azından, cihazı kullanmadığınızda ekranın açık kalacağı süreyi en aza indirebilirsiniz. Ayarlar > Ekran’a gidin ve Uyku seviyesini yönetebildiğiniz kadar az olarak ayarlayın. İdeal olarak bir dakika veya daha az. Video izlerken ekran açık kalacak, ancak oyun oynarken sadece uyanık tutmak için zaman zaman ekrana dokunmanız gerekecek.