Elon Musk’un Twitter’ı X’e dönüştürmesinden sonra Twitter’ın Mac uygulaması hala aynı kalmıştı. Twitter’ın Mac uygulaması App Store’dan kaldırıldı. 

App Store Twitter’ın Mac Uygulamasını Kaldırdı
App Store Twitter’ın Mac Uygulamasını Kaldırdı

Twitter’ı Mac üzerinden kullanan ve hâlâ X’e güncellemeyen kullanıcılara bugün uyarı mesajı gösterilmeye başlandı. Bu uyarıda “Bu uygulamanın güncellenmesi gerekir” başlığı yer alıyor. Mesajın devamında “X’i kullanmaya devam etmek için uygulamayı güncellemen gerekiyor. Böylece sana mümkün olan en iyi deneyimi sunabiliriz” açıklaması yer alıyordu. 

App Store Twitter’ın Mac Uygulamasını Kaldırdı
App Store Twitter’ın Mac Uygulamasını Kaldırdı

Habere göre yeni güncelleme sonrasında X’in iPad uygulaması artık Mac bilgisayarlarda sorunsuz çalışabilecek. Yeni gönderilen gönderiler otomatik olarak gösterdiği için sevilen Twitter’ın MacOS uygulaması artık aramızdan ayrılıyor. Elon Musk’ın X için herhangi bir MacOS uygulaması geliştirip geliştirmeyeceği hakkında henüz bir bilgi yer almıyor. 

Elon Musk’tan İlginç Hamleler

Twitter’ı satın aldıktan sonra sürekli herkesi şaşırtan hamleler ile uygulamayı oldukça fazla değiştiren Elon Musk, yeni yapay zekası olan Grok’u eğitmek için attığı yeni bir adımla çok ses getirmişti. X, grok adı verdiği yapay zekanın kullanıcıların gönderileri üzerinden eğitilmesine olanak tanıyan bir özelliği otomatik olarak etkin hale getirdi. Bundan sonra varsayılan olarak açık olarak gelecek olan bu ayarı kapatmak ise mümkün olacak. Kapatmak için buraya tıklayarak ayarlar seçeneğini açmanız ve çıkan sayfada yer alan “Gönderilerinin yanı sıra Grok ile etkileşimlerinin, girişlerinin ve sonuçlarının eğitim ve ince ayar için kullanılmasına izin ver” seçeneğini kapatmanız gerekmektedir. 

Elon Musk’tan İlginç Hamleler
Elon Musk’tan İlginç Hamleler

X, bu ayar için şu açıklamalarda bulundu: “Deneyimini sürekli iyileştirmek için eğitim ve ince ayar amacıyla kullanmak üzere X gönderilen ve kullanıcı etkileşimlerini yanı sıra Grok’taki giriş ve sonuçlarından yararlanabiliriz. Bu durum etkileşimlerinin, girişlerinin ve sonuçlarının da bu amaçlara hizmet sağlayıcımız xAI ile paylaşılabileceği anlamına geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir