Apple, oyun severler için büyük bir jest yaparak kontrolcü desteğini aktif hale getirdi. Hangi cihazlarda kullanılabilecek?

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden bir tanesi olan Apple, son dönemlerde geliştirdiği cihaz ve güncellemeler ile adından sıklıkla bahsettirmekte. Apple mobil cihaz sektöründeki etkisi sadece günlük kullanımda değil, oyun tarafında da geliştirmeye odaklandı. iOS 18, iPadOS 18 ve MacOS Sequoia güncellemeleriyle gelen en göze çarpan yeniliklerden bir tanesi de kablolu Xbox kontrolcü desteği oldu. 

Apple’dan Oyuncuları Sevindirecek Hamle Gamepad Geldi
Apple’dan Oyuncuları Sevindirecek Hamle Gamepad Geldi

Xbox Kontrolcü Desteği Apple Cihazlarında

Şimdiye kadar Apple, cihazlarında oyun oynarken Bluetooth üzerinden kablosuz Xbox kontrolcüsü kullanmaya imkan sağlıyordu. Fakat kablosuz bağlantı gecikmelere ve karasız kullanıma yol açabiliyordu. Apple bu duruma çözüm üreterek yeni kontrolcü desteği ile artık oyuncular daha düşük gecikme süresiyle daha akıcı şekilde oyunlar oynayabilecek. Kablolu kontrolcü desteğinin, daha çok hassasiyeti yüksek oyunlarda büyük bir avantaj sağladığı bilinmekte. 

Apple Arcade gibi platformlarda daha çok oyun severi kendine çekmeye çalışan Apple, kablolu kontrolcü desteği ile kullanıcıların mobil cihazlarda bile konsol seviyesinde bir deneyim yaşamalarını istiyor. Bununla birlikte oyuncular Xbox kontrolcülerini iPhone, iPad ve Mac cihazlarına kolayca bağlayarak çok daha profesyonel bir kontrol sağlayabilecek. 

Apple yeni geliştirdiği kablolu kontrolcü desteği ile birlikte Espor oyuncularından tutun da geniş kitleler tarafından oynanan oyunun oyuncularına kadar geniş bir kitleyi memnun edecek. Mobil cihazlarda artan grafik gücü ve Apple’ın bu tür yeniliklerle sunduğu gelişmiş oyun desteği, oyun dünyasında daha da fazla oyuncunun mobile cihazlara geniş yapmasını sağlayabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir