Apple HomePod bir evi yangından kurtardı. 26 Haziran’da ABD’de bulunan Colorado Springs İtfaiyesi bir evde yangın çıktığına dair bir ihbar aldı. Yangın alarmını duyman aileyi harekete geçiren , akıllı hoparlör Apple HomePod “ yüksek sıcaklık” uyarısı oldu.

İlginç olan nokta ise akıllı hoparlör HomePod’un yüksek sıcaklık uyarısı bulunmaması, tahmin edilene göre cihaza bu bildirimi verdiren Ses tanıma özelliği oldu. Yangın ya da karbonmonoksit alarmının sesini duyan HomePod, bu sesi tanıyarak aileyi olası bir yangından kurtardı. Ailenin alarmı neden duymadığı ise bilinmiyor.    

HomePod bildirimi ile yangın çıktığını fark eden aile itfaiyeye arayarak hızlıca önlemini aldı. Aile az bir dumana maruz kaldı ancak ciddi bir durum olmadığı belirtildi. Yangının çıkması ise ailenin köpeğinin yanlışlıkla fırını çalıştırarak sebep olduğu aktarıldı. 

Apple HomePod Ses Tanıma Özelliği İle Bir Aileyi Yangından Kurtardı!
Apple HomePod Ses Tanıma Özelliği İle Bir Aileyi Yangından Kurtardı!

Ses Tanıma Özelliği Nasıl Aktifleştirilir

Bu olay sayesinde akıllı sistemlerin hayatımızın önemli noktalarında ne kadar fark yarattığı ortaya çıktı.  Apple HomePod gibi ses tanıma özelliği bulunan cihazlar olası bir tehlike karşısında bu olaydaki gibi uyarılarda bulunarak hayatımızı kurtarmaya yardımcı oluyor diyebiliriz. Apple HomePod ses tanıma özelliğini aktifleştirmek için ise iPhone ya da iPad üzerinde Home uygulamasına girerek  “Daha fazlası” sekmesinden “Güvenlik & Gizlilik” bölümünden “Ses Tanıma” kısmına girip “Duman ve CO Alarmı” özelliğini aktifleştirmeniz gerekiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir