Instagram’ın kurucu ortakları olan Kevin Systrom ve Mike Krieger’ın oluşturduğu yapay zekâ destekli haber uygulaması Artifact, kullanıcılarına haber okumayı daha eğlenceli ve kullanışlı hale getiren üç yeni özellik sundu.
Artifact kullanıcıları “clickbait” (tıklama tuzağı) olan makaleleri işaretleme, makaleleri resim olarak paylaşma ve emojilerle tepki verme özelliklerine sahip olacak.
Kullanıcılar tıklama tuzağı olan makaleleri işaretleme özelliğini kullanmak için, “…” menüsünden ya da akıştayken haber üzerine uzun süre basılı tutarak haberi yanıltıcı olarak işaretleyebilecek. Bu özellik sayesinde Artifact, tıklama tuzağı olan haberleri akış sırlamasında aşağı çekmeyi ve daha faydalı içeriklerin öne çıkmasını hedefliyor.
Ayrıca kullanıcılar uygulama içerisinde, “başparmak yukarı”, “kalp”, “gülen surat”, “eğlenmiş surat”, “kızgın surat” ve “üzgün surat” ifadeleriyle makalelere tepki verebilecek.
Uygulama diğer özelliği ile, makalenin kaynak adını ve özetini içeren farklı kart seçenekleriyle kullanıcıların makaleyi direkt bir resim olarak paylaşmasına imkan sağlıyor. Paylaşımda yapılan bu iyileştirme sayesinde kullanıcılar makaleyi doğrudan Instagram hikâyelerinde paylaşabilir ya da bir resim olarak kaydedebilir. Aynı zamanda makalenin tamamı yerine makale içerisinden bir metni seçerek de paylaşım yapabilirler.
Yeni özellikler henüz gözlem aşamasında
Kullanıcılar uygulama içerisinde bir makaleyi, “spam”, “bozuk resim veya bağlantı”, “beğenmedim” gibi bir çok seçenekle bildirebiliyordu. Şirket, tıklama tuzağının nasıl bu bildirilerden ayrılacağını planladığını henüz açıklamadı. Kevin Systrom, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, özellikler daha yeni kullanıma sunulduğu için özelliklerin nasıl daha iyi kullanılacağını anlamak için verilerin gözlemlendiğini belirtti.
Kevin Systron,”Şu anda veri toplama aşamasındayız. Özelliği henüz kullanıma sunduk ve önümüzdeki haftalarda, kullanıcılara fayda sağlamak için bunu en iyi nasıl kullanacağımıza karar vereceğiz” şeklinde açıklama yaptı. Artifact, makalenin yanlışlıkla kaldırılmasını ya da değiştirilmesini önlemek için tıklama tuzağı(clickbait) raporlarını manuel olarak incelediğini söyledi.