Apple Intelligence, yapay zeka alanında yapacağı yenilikleri haziran ayında duyurmuştu. Siri’nin daha çok gelişeceğini ön gören bu gelişmeler iPhone, iPad ve Mac’te büyük değişiklikler yaratacak gibi görünüyor. ChatGPT desteğiyle Siri’yi dijital asistan yapmayı hedefliyordu ancak Apple bu kararı biraz daha ertelediğini duyurdu. 

 Apple Intelligence güncellemeleri sonbaharda iOS 18 ve diğer güncel cihazlara gelmeleri beklense de aslında tam tarih belli değildi. Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On bültenindeki edinilen habere göre, cihazınızdaki çoğu şeyi kontrol edebileceğiniz yapay zeka destekli Siri, 2025 yılının ilkbahar aylarında çıkış yapacak. Ocak ayında kullanıcılar i beta sürümüne ulaşabilecek ve geliştirme aşamasında olan iOS 18.4 içinde Siri, dijital asistan olarak kullanılabilecek.

Bazı güncellemeler daha erken gelebilir. Siri için tasarım değişikliği ve ChatGPT entegrasyonu yıl sonuna doğru kullanıcılarla buluşturulabilir. Ancak tam olarak beklenen özellikler 2025’in ilk yarısında gelecek gibi görünüyor. 

ChatGPT Destekli Siri'nin Çıkış Tarihi Ertelendi
ChatGPT Destekli Siri’nin Çıkış Tarihi Ertelendi

Siri’nin güncelleme alacağı modeller

Apple Intelligence ve Siri’nin tüm iPhone, iPad ve Mac’lere gelmemesi bazı kullanıcılar tarafından eleştirilsede Apple entegre edilecek modelleri çoktan duyurdu. Özellikler; iPhone’larda 15 Pro ve üstüne, iPad ve Mac’lerde ise M1 çipi ve üstüne sahip modellerde kullanılabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir