Steam yasaklarla karşı karşı kalmaya devam ediyor. Son olarak Çin Steam’in global versiyonunu yasakladı.
Çin, son aylarda teknoloji devlerine ve oyun şirketlerine baskı yapıyor. Şu anda hükümet, ülkedeki devasa oyun platformu Steam’in küresel versiyonunu yasaklamaya karar verdi. Son zamanlarda, Çin hükümeti ülkede internet kullanımına ilişkin kuralları sıkılaştırdı.
Bu kurallar aynı zamanda teknoloji devlerinin hükümete yetişmesini zorlaştırdı ve işletmeleri yurtiçi hizmetleri askıya almaya zorladı. Daha önce Google, Twitter, Microsoft gibi devler bu baskı nedeniyle yurtdışındaki bazı hizmetlerini geri çekmişti. Ayrıca Çin, yerli oyunlar üzerindeki baskıyı artırmış ve çeşitli yasaklar uygulamıştır. Son aylarda hükümet, oyun süresini sınırlayarak 18 yaşın altındaki çocukların haftada üç saatten fazla çevrimiçi oyun oynamasını yasakladı.
Buna ek olarak, hükümet geçen ay oyun devi Tencent’e kuralları çiğneyen kısıtlamalar getirdi. Bugün ülke, dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olan Steam’e doğru bir adım attı.
Steam Global yasaklandı
The Gamer tarafından yayınlanan bir rapora göre Steam’in global versiyonu ülkede yasaklanmış durumda. Açıklamada, devasa platformun sadece Çince versiyonunun yurt içinde çalışabileceği belirtildi. Lütfen bu sürümün Steam tarafından sunulan binlerce oyundan yalnızca 103’ünü içerdiğini unutmayın.
Güvenilir bir sızıntı yapan Ricky Owens (iFireMonkey), bu yasağı ilk fark eden oldu. Owens’ın Twitter’da paylaştığı bir ekran görüntüsü, geçtiğimiz Şubat ayında lansmanı yapılan Steam Global’in Çin’de yasaklı sitelerden biri olduğunu gösteriyor. The Verge tarafından paylaşılan habere göre durum gözden geçirildi ve Steam ülke genelinde yasaklandı ancak Steam bu konu hakkında yorum yapmadı.
Steam ve Epic Games hesapları tehlikede!
Örneğin hükümetin Steam yasağı bu yılki oyun yasağına eklendi. Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite oyunu da son aylarda artan baskı nedeniyle ülkeden çekileceğini duyurdu. Ayrıca Çin, 2021 yılında teknoloji devlerini ve kripto para birimlerini yasakladı ve internet kullanımı üzerinde baskı oluşturmaya devam etti.