Dijital piyano fiyatları, sektörde köklü firmaların kalitesine göre değişir. Bazı markalar ise fiyat performans ürünleriyle ön plana çıkar. Ünlü dijital piyano markaları, aynı zamanda yılların piyano üreticileri, günümüzün gereksinimlerine cevap veren çözümler üretir. Hem yaşam şekillerin hem müzik piyasasının yaşadığı dönüşüm, neticede yeni dijital enstrümanlar üretmeyi zorunlu kılmıştır. 

Daha küçük boyda, daha hafif taşıması ve kullanması kolay dijital piyanolar amatör ve profesyonel performansların vazgeçilmezidir. Piyano çalmaktan keyif alan herkes için en alt segmentten en üst segmente çok sayıda model bulunur. Ses kalitesini kaybetmeden pratik bir çalış keyfi vermesi hedeflenen dijital piyanolara siz de evlerinizde yer açabilirsiniz. 

Ünlü konçertolara ses veren, solo konserlerde yer alan veya orkestraların önemli bir parçası olan piyano, öğrencilerin, müzisyenlerin ve amatör sanatçıların tercihidir. Dijital modelleri, daha küçük boyutlarda üretilse de evlerin başköşelerinde yer almaya devam eder. Akustik ve büyük kuyruklu piyano modellerinin yerini alan dijital piyano modelleri, mükemmel ses performansı ve tuşe hassasiyetiyle kalitesinden söz ettirir. 

Bütün dijital piyano modellerinden aynı kaliteyi ve zevki alabileceğinizi söylemekse biraz ütopik olur. Bilindik markaların, güvenilir dijital piyano modellerini tercih ederek kalitesi yüksek enstrümanlar satın alabilirsiniz. 

Dijital Piyano Nedir ve Neden Tercih Edilmelidir?

Dijital piyano, çekiç sistemiyle çalışan akustik piyano modellerinden farklı olarak sesi elektronik simgelere dönüştürüp daha sonra ses olarak dışarı yansımasını sağlar. Gelişen ses teknolojileri tuşe hassasiyeti açısından akustik piyanolara yakın dijital sesler üretmeyi mümkün kılmıştır. Bu piyano modellerinde yer alan bölümler ve parçalar arasında tuşlar yine en önemli sırada yer alır. 

Piyano bileşenleri arasında tuşlar, sesin çıkmasını sağlayan en önemli bölümlerdir. Eklenebilen pedallar sayesinde akustik piyanodakine benzer ses etkileri oluşturabilirsiniz. Ses modülü sayesinde çoklu ses elde edebilirsiniz. Hoparlörler aracılığıyla dijital piyanonuzdan toplu salon konserleri ve açık hava konserleri sergileyebilirsiniz. Dijital piyanoları tercih etmek için bir geçerli sebebiniz daha var. Dijital piyano modelleri, akustik piyanolara göre daha hafiftir ve akort edilmeleri gerekmez. Bu yönüyle oldukça pratik kullanıma sahiplerdir. 

En İyi Dijital Piyano Markaları ve Modelleri

En iyi dijital piyano markaları diye aradığınızda karşınıza sektörün en bilinen isimleri çıkar. Yüksek ses kalitesi kadar yüksek fiyat skalasına sahip olan Yamaha, Roland, Casio ve Kawai, kaliteden ödün vermez. Tuşe hassasiyeti yüksek, güçlü tonal özellikleri bulunan dijital piyanolar sayesinde kaliteli ses kayıtları oluşturabilirsiniz.  

Yamaha dijital piyano modellerinde ses kalitesiyle ve yılların markası olmanın getirdiği bir güvenle en düşük piyano fiyatları 5.600 TL’dir . En yüksek rakam ise 1 milyon TL’nin üzerindedir. Roland marka dijital piyano modelleri ise 20 Bin TL ile yine 1 milyonun üzerinde bir fiyat skalasına sahiptir. 

Casio dijital piyano modelleri, 3.000 TL ile 165 Bin TL arasında değişir. Kawai dijital piyano fiyatları ortalama 5 Bin TL ile 2 Milyon TL arasında değişiklik gösterir. Bazı dijital piyano modelleri, akustiklere benzer şekilde kuyruklu olarak tasarlanmıştır. Büyüklükleri, tuşe hassasiyetleri, ses kaliteleri piyano fiyatlarının değişiklik göstermesinin temel sebepleri arasındadır. 

Uygun Fiyatlı Dijital Piyano Önerileri

Uygun fiyatlı dijital piyano önerileri genellikle polifoni açısından da güzel bir tat yakalayabileceğiniz kaliteyi içerir. Midex dijital piyano modelleri hem uygun fiyatlı hem de az yer kaplayan yapısıyla evlerinizde kolayca yer bulabilir. Ses seçenekleri açısından zengin özelliklere sahip dijital piyano özellikleri, birçok avantajı barındırır. 

Kayıt özelliği sayesinde çaldığınız sesleri kaydederek fon olarak kullanabilirsiniz. Stüdyo kayıtlarınızda piyano sesini fon müziği yapmak için tercih edebilirsiniz. Yonka Müzik Market kalitesiyle satın alabileceğiniz Midex PLX serisi piyanolar, yetişkinler için tasarlanmıştır. Duvar tipi piyano modelleriyle ruhunuzu dinlendiren, coşturan ve duygulanmanızı sağlayan icralar yapabilirsiniz. 

Midex ve Rennes marka çocuk piyanolarıyla küçük sanatçıların yeteneklerini geliştirmesine fırsat verebilirsiniz. Çocuklarınızın boyuna uygun piyano modelleri ve onlara uygun taburelerle güzel ev konserleri dinleyebilirsiniz. Katlanır piyano modellerini, gittiğiniz her yere rahatça taşıyabilir, açık hava konserleri verebilir, piknikleri şenlendirebilir, küçük ev partilerini keyiflendirebilirsiniz. 

Dijital Piyano Fiyatlarını Belirleyen Faktörler

Piyano fiyatlarını belirleyen faktörler şunlardır: Marka, piyano özelliği, aksesuarlar, alınan yerin fiyat politikası. Markaların piyano fiyatlarını belirlediğinden bahsetmiştik. Piyano aksesuarları fiyata etki eden önemli bir diğer faktördür. Piyano ile birlikte alacağınız piyano taburesi, kulaklık ve pedal ünitesi kusursuz icra için size yardım eder. 

Diğer taraftan ek olarak aldığınız her ekipman fiyatı biraz daha yükseltir. Bu ekipmanları ve enstrümanları uzun süreli yatırım aracı olarak gördüğünüzde piyano icralarınız çok daha keyifli bir hale gelebilir. Dijital piyano fiyatları, birçok farklı müzik markette ve piyano firmasında değişiklik gösterir. Fiziki mağazalarda ve online mağazalarda fiyat skalasının farklı olduğunu görebilirsiniz. 

Müzik mağazaları içinde fiziki olarak deneme şansı bulabileceğiniz piyano modellerini, online olarak sipariş edebilirsiniz. Online müzik mağazaları, size ekipmanları, tercih ettiğiniz aksesuarlarla birlikte kuruluma hazır olarak gönderir. Fiziksel mağazalar ise enstrümanı, oradan evinize nasıl taşıyacağınız noktasında size her zaman yardımcı olamayabilir. 

Taşıma maliyeti size ekstra bir masraf olarak döner. Online sipariş oluşturduğunuzda, dijital piyano fiyatları, hem taşıma maliyetinin olmaması hem de performans açısından sağladığı kaliteyle memnun edicidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir