Discord, Clubhouse’a alternatif olarak geliştirdiği Stage Discovery özelliğini kapatacağını duyurdu. İşte tarih! Kullanıcıların sesli sohbet odası oluşturmasına olanak sağlayan Clubhouse, sosyal medya platformlarını da etkisi altına aldı.

Facebook aynı mantıkla çalışan Canlı Ses Odaları özelliğini geliştirirken, Twitter ‘Spaces’ ile kendi ağını oluşturdu. Bu rüzgara yakalanan şirketlerden biri de Discord oldu. Aylık 140 milyon aktif kullanıcısı olduğu bilinen platform, toplulukların birbirleriyle sesli iletişim kurabilmesi için Stage Channel özelliğini etkinleştirmişti. Stage Channel sayesinde Discord kullanıcıları, Clubhouse’da olduğu gibi halka açık konuşma odaları oluşturabilir ve söz sahibi olmak için ellerini kaldırabiliyordu. Odalar ayrıca moderatörler tarafından da yönetilebiliyordu.

Discord üzerinden YouTube videosu izlerken reklam görünecek

1 milyondan fazla topluluğun bu özelliği kullandığını açıklayan şirketin bu kararı kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor. Ancak yine de özelliğin beklentilerin altında kalması ve hala geliştirmeye açık pek çok noktaya sahip olması şirketin geri adım atmasına neden oldu.

Discord, 4 Ekim’de Stage Channel özelliğini kapatacak

Şirket, blogunda yaptığı açıklamada, insanların yeni ilgi çekici topluluklar bulmasını kolaylaştırmak için Stage Discovery özelliğini geliştirdiğini söyledi. Bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz aylarda Sahne Kanalı’nı farklı ülkelerde kullanıma açtıklarını belirten Discord yetkilileri, belirledikleri hedefin gerçekleşip gerçekleşmediğini araştırmak istediklerini belirttiler. Şirket yetkilileri  “Sahne Kanalı üzerinde hala yapacak işlerimiz olduğunu öğrendik” dedi.

Özelliği 4 Ekim’de kaldıracağını açıklayan Discord şu ifadeleri kullandı;

“Topluluklarımıza en iyi şekilde hizmet eden özelliklere yatırım yaptığımızdan ve bunları üretmeye devam ettiğimizden emin olmak istiyoruz. Bu nedenle, 4 Ekim 2021’de Stage Discovery’yi kapatma kararı aldık. İnsanları kendilerini ilgilendiren topluluklara en iyi şekilde nasıl bağlayacağımızı bir müddet daha düşüneceğiz.”

Şirketin özelliği ilerleyen zamanlarda yeniden kullanıma sunup sunulmayacağı net olmasa da, söz konusu özelliğin bu yıl bitmeden yeniden yayımlanmasının zor olduğunu söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir