Oyun dünyasında düşük bütçeli olan oyunlar önemli bir noktada değerlendiriliyor. Alışık olunan yüksek bütçeli olan yapımların aksine, daha kısıtlı imkanlar ile hazırlanan oyunlar, zaman zaman piyasanın en değerli oyunları arasında yer alabiliyor. Özellikle de bu oyunlardan birkaçı, gerçekten de yapımcılarına büyük paralar kazandırmayı başaran isimler oldu.
Düşük bütçeli oyunlar, başarılı olabilir mi?
Karışık bir sırada hazırladığınız listede birbirinden farklı yapımlar yer alıyor. Özellikle de kategori ayrımı olmadan sunulan düşük bütçeli oyunlar, kazandıkları paralar ile de oldukça şaşırtmayı başarıyor. Kimi zaman küçük bir arkadaş ekibi tarafından hazırlanan kimi zaman ise sadece bir kişi tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan oyunlar, piyasada büyük ses getirebiliyor.
Terraria – 2011
Terraria, esasında Minecraft oyunundan daha önce çıkmıştır. Düşük bütçeli oyunlar listesinde ilk sırada yer alan bu oyunun iş modeli pek çok oyuna ilham kaynağı olmayı başardı. Sadece 12 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Terraria’nın çıkışından 2020 Nisan’a kadar 14 milyon PC kopya satıldığı öğrenildi. Diğer konsollar için ne kadar satıldığı bilinmezken, oyunun 200 milyon doları aşkın bir gelire sahip olduğu belirtildi.
Hollow Knight – 2017
2017 yılında piyasaya çıkan Hollow Knight, oyun dünyasında büyük ses getirmeyi başaran diğer bir yapımdır. Sadece 4 kişilik Team Cherry tarafından oyun dünyasına kazandırılan bu yapım, pek çok ödüle layık görüldü. Hollow Knight, elde edilen son rakamlara göre 2.8 milyonluk satış rakamı ile dikkat çekti.
Fez – 2012
Düşük bütçeli oyunlar arasında sıradışı bir yapım olarak gösterilen Fez, büyük başarılara imza atmıştır. 2012 yılında Xbox Live Arcade üzerinden satışa sunulan Fez, ilk gün içerisinde 20 bin adet satmayı başardı. Bu başarısı sayesinde diğer konsollarda da yer alan yapım ilk yılın sonunda 2 milyon dolar gelir elde etmişti.
Stardew Valley – 2016
Eric Barone tarafından 2016 yılında oyuncuların beğenisine sunulan Stardew Valley, yine piyasada oldukça ses getiren isimler arasında yer aldı. Aynı zamanda sadece 1 kişi tarafından geliştirilen ve sakin oynanış tarzıyla beğeni kazanan yapım, ilk yılın ardından 2 milyon Steam kullanıcı tarafından satın alındı. Ardından ise bu süreç içerisinde oyunun 50 milyon doları geçen kazanç sağladığı ortaya çıktı.
Super Meat Boy – 2010
Zor oynanış şekli ile dikkat çeken Super Meat Boy, listenin önemli isimlerindendir. 2010 yılında sunulan bu yapım, platform öğelerini başarılı bir şekilde kullanması ile biliniyor. Aynı zamanda 3 kişilik bir ekip tarafından tasarlanan oyun, ilk yılın ardından 1 milyon kazancın üstüne çıktı.