Ford’un geçmiş dönemlerde adından sıklıkla söz ettirdiği, bir dönem Avrupa araba piyasasını kasıp kavuran 1969 model Ford Capri aracın yeni elektrikli SUV modeli tanıtıldı.

“Geleceği Bugünden Yaşatma” vizyonuyla yola çıkan Ford, Mustang modelinden sonra bir diğer ikonik yapıtlarından bir tanesi olan Ford Capri’ yepyeni tasarımı ve elektrikli coupe-SUV modeli ile modern bir hale getirdi. Bu gelişme ile birlikte Ford, geçmişte Avrupa’da yaşadığı başarılı satış rakamlarına ulaşmayı ve yeniden güçlenmeyi hedefliyor.  

Efsane Ford Capri Elektrik ile Hayat Buluyor
Ford Capri yeni elektrikli SUV aracı

Ford Capri ilk Defa 1969 Yılında Piyasaya Sürüldü

Yeni tanıtılan bu Ford Capri ilk defa 1969 yılında piyasaya sürüldü. Yeni tanıtılan modern Ford Capri ise 1969 da tanıtılan modelden pekte bağımsız değil. Sadece isim benzerliğinden ziyade tasarımsal benzerliklerde mevcut. 

Ford’un ikonik klasiği olan Capri’nin hikayesi şimdi modern elektrikli Coupe SUV tasarımı ile devam ediyor. İhtişamlı bir iç mekan tasarımına sahip olan Capri, yumuşak dokulu malzemeler kullanılıyor ve tek parça ön koltuklarla bizleri karşılıyor. Yeni Ford Capri anahtarsız giriş ve anahtarsız araç çalıştırma, ısıtmalı ön koltuklar ve direksiyon simidi ile sizleri soğuk havalarda kaliteli bir ortam sunuyor. Çift bölgeli klima, masaj ve hafıza fonksiyonlu sürücü koltuğu ise premium bir hissiyat veriyor. 

Ford Capri yeni elektrikli SUV aracı
Ford Capri yeni elektrikli SUV aracı

İçerisinde bulunan yeni nesil eğlence sistemi SYNC Move 1 teknolojisi, 14.6 inçlik orta ekranı akıllı telefonlar için kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantıları ile sorunsuz bir şekilde kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. 

Volkswagen’in MEB platformunu kullanan yeni nesil elektrikli Ford Capri, 4.634 mm uzunluğa, 1.872 mm genişliğe, 1.626 mm yüksekliğe ve 2.767 mm aks(dingil) mesafesine sahip fastback gövde tipinde bir araç olarak bizleri karşılıyor. 

Ford Capri yeni elektrikli SUV aracı
Ford Capri yeni elektrikli SUV aracı

Motor ve Batarya Seçenekleri

Yeni nesil elektrikli Ford Capri, 282 beygir (210 kW) gücündeki arkadan itişli motor ve 335 beygir (250kW) güce sahip çift motorlu AWD olmak üzere iki farklı motor konfigürasyonuna sahip modelleri ile satışa sunulacak. Arkadan itişli 282 beygirlik Ford Capri modeli 0’dan 100 kilometre/saat hıza 6.4 saniyede çıkabiliyor iken 180 kilometre/saat azami hıza ulaşabiliyor. Bunun yanı sıra 335 beygir çift motorlu olan Ford Capri modeli ise 0’dan 100 kilometre/saat hıza yalnızca 5.3 saniyede ulaşabiliyor. 

Batarya kısmında lityum iyon NMC tipi pil hücreleri kullanılıyor. 282 beygirli olan versiyonda 135kW’a kadar şarj hızını destekliyor ve 77 kWh büyüklüğünde batarya bulunuyor. Diğer model olan çift motorlu versiyonda ise şarj hızı 185 kW’a ve batarya kapasitesi ise 79kWh’e çıkıyor. Ford’un yayınladığı verilerine göre 282 beygirli olan temel versiyon Capri tek şarjla 627 km menzil sunarken, çift motorlu AWD versiyonu ise tek şarjla 592 km mesafeyi katedebiliyor. 

Yeni Ford Capri’nin Fiyatı Nedir?

Yeni tanıtılan elektrikli Ford Capri’nin resmi fiyatı henüz açıklanmasa da, edinilen sıkıntılarla Avrupa’da yaklaşık 47 bin euro’dan satışa sunulması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir