Elon Musk, geçtiğimiz Mayıs ayında Yapay zeka devi OpenAI ve CEO’su Sam Altman’a dava açmıştı. Multi milyarderlerin avukatları tarafından sunulan dosyada, gerekçe gösterilmeden süren davanın düşürülmesini istedi.

Elon Musk, kurucuları arasında yer aldığı ve daha sonra ayrıldığı OpenAI’ın başlangıçta insanlığa faydalı teknolojiler geliştirmek amacıyla kurulduğunu, ancak son zamanlarda bu hedefinden uzaklaşarak kamu yararını göz ardı edip kâra odaklandığını belirtti. Bu sorunun, anlaşmaya aykırı olduğunu da  belirtmişti.

Elon Musk’ın Avukatları, Davayı Geri Çektiğini Bildirdi

Gelen bilgiler doğrultusunda Elon Musk’ın avukatları, dün onun adına davayı geri çektiğini bildirdi. Davayı neden geri çektiğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak, davayı açan Elon musk’ın  hukuki prosedürlere uymadığı için davayı reddedilmesi aktarıldı. 

Elon Musk, OpenAI'ye Karşı Açtığı Davayı Geri Çekti
Elon Musk, OpenAI’ye Karşı Açtığı Davayı Geri Çekti

Davanın geri çekilme kararı, duruşma öncesinde alındı. Normalde, dava 12 Haziran Çarşamba günü görülecekti.

OpenAI, Elon Musk davayı açtığı sırada şirketi Tesla ile birleşerek, mutlak kontrolü eline almak istediğini söylemiş hakkındaki iddiaları reddetmişti. OpenAI’nın  iddialarının aksine Tesla ile hiçbir anlaşmanın yapılmadığınıda eklemişti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir