Akıllı telefonlar daha önce hiç olmadığı kadar hayatımızın bir parçası haline geldi. Daha fazla aletle yapmamız gereken her şeyi artık bu ürünlerle yapabiliriz. Ancak bu başka sorunları da beraberinde getiriyor.
En büyük sorun pil sıkıntısı. Akıllı telefonlarımızın şarj edilme sıklığı ilk alındığı dönemlerde daha uzun aralıklardaydı ancak birkaç ay içinde kullanıcıların telefonlarını şarja sokma aralığı kısalmaya başladı. Bunun temel nedeni zaman zaman yüklediğimiz uygulamalar.
Daha fazla güç tüketen uygulamalar
Çok fazla enerji tüketen ve ilk bakışta zararsız gibi görünen uygulamalar, aktif olmadıklarında bile çok fazla şarj yiyor. Ve bu durum zamanla bataryanın ömrünün tükenerek değiştirilmesi sorununu beraberinde getiriyor. Peki hangi uygulamalardan kaçınmalısınız? İşte Pcloud araştırmasına göre en çok şarj tüketen kullanan uygulamalar:
Listenin ilk satırına baktığımızda Google’ın kısa süre önce satın aldığı akıllı bileklik üreticisi Fitbit’i görüyoruz. Diğer cihazlarla doğrudan senkronize olarak çalışan uygulama, arka plan gereksinimleri ile tam bir şarj katili olarak değerlendiriliyor. Dünyanın en tartışmalı uygulaması Uber ise ülkemizde ikinci sırada, Skype üçüncü sırada yer alıyor.
Liste, Facebook, Airbnb ve Bigo Live gibi bir dizi sosyal medya ve gözden kaçan flört uygulamalarıyla devam ediyor. Piliniz gün içinde sık sık azalıyorsa ve kullanmadığınız zamanlarda bile uygulamaları telefon listenizde tutuyorsanız, sorunun nedeni bu olabilir. En iyi şey, kullanılmayan uygulamaları akıllı telefonunuzda tutmamaktır.
En çok şarj tüketen uygulamalar
- Fitbit
- Uber
- Skype
- Airbnb
- Bigo Live
- Tinder
- Bumble
- Snapchat
- Zoom
- YouTube
- Booking.com
- Amazon
- Telegram
- Grindr
- Likke