Google, eski bilgisayarların ve Mac’lerin temel donanımlarını güçlendirmek için vaat edilen ücretsiz işletim sistemi Chrome OS Flex’in kararlı sürümünü sundu. Şubat ayında beta sürümü şeklinde başlatılan bu yazılım, test edenler tarafından gönderilen geri bildirimlerin ardından 600’den fazla hata düzeltmesi yaptı.
ChromeOS Flex nedir?
Güçlü bir teknoloji tarafından iki yıl önce elde edilen CloudReady uygulamasından geliştirilen söz konusu bu uygulama, özellikle de masaüstü ve dizüstü bilgisayarları artık Windows ve macOS’un son sürümlerini desteklemeyen şirketler için son derece uygundur. Hedef kitlenin içerisinde olmasa da ev kullanıcıları da kısıtlama olmadan yararlanabilir. Eski bilgisayarların güvenliğini artırmak, fidye yazılım saldırılarının hedefinde olan şirketler için bir alternatif olarak ortaya çıkan Chrome OS Flex’in de söz edildiği bir şeydir. Geliştirici tarafından elde edilen bilgilere göre, kendi koruma sistemine sahip ve antivirüs ihtiyacı ortadan kaldırılıyor.
Chrome OS Flex için sistem gereksinimleri
- İşlemci: x86-64 mimarisine sahip Intel veya AMD
- RAM belleği: 4 GB
- Depolama: 16 GB
- USB önyüklemesi mevcut
- BIOS yönetici erişimi
Buradaki önemli noktalardan biri 2010’dan önce üretilen işlemci ve ekran kartlarının sistemi pek de başarılı bir kullanım sunmayabilir. Google OS Flex, bazı cihazlarda 2030’a kadar desteklenecek. ChromeOS Flex nasıl kurulur konusunda soru işaretleriniz varsa Google önergelerini takip edebilirsiniz. ChromeOS Flex indir adımları sonrasında ChromeOS Flex işletim sistemi kullanıma hazır hale gelecektir.
8 yıl boyunca daha güncelleme almaya hak kazanan cihazlar şu şekilde:
- Acer Aspire 3 A315
- Acer TravelMate P214
- Dell Inspiron 3501
- Dell Latitude 3420
- HP 255 G7 (Ryzen)
- HP Engage One Pro AIO
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 1
- Lenovo ThinkPad E14 Gen2