Sosyal medyanın gelişmeye devam ettiği şu günlerde Facebook oldukça sevilen ve kullanılan bir mecra olarak karşımıza çıkıyor bunun en önemli nedeni Facebook’ta video paylaşmanın kolay olmasıdır. Peki başkasının paylaştığı bir videoyu nasıl indirebilir.  Facebook videoları yalnızca Facebook sunucularında muhafaza edilir, bu durumda indirmek istediğiniz videonun asıl URL’sini bulmanız gerekir. Diyelim ki URL’yi edindiniz. Ama bu videoyu sağlıklı bir şekilde indirebileceğiniz anlamına gelmiyor çünkü bazı videolar paylaşılırken gizlilik ayarları ile paylaşılıyor. Bu da indirme işlemlerini kalitesiz hale getiriyor.

Gizlilik ayarıyla paylaşılmayan videoları indirmek için takip etmeniz gereken yol;

Video Urlsi bulma işlemi;

Video oynatımı sırasında video üzerine gelerek sağ tıklayıp, ‘Video internet adresini (URL) göster’ seçeneğine tıklayın. Videonun üzerinde küçük bir URL gözükecek, o adresi kopyalayın. Herkese açık bir videonun URL’si ‘https://www.facebook.com/indircom/videos/2065586300329515’ şeklinde olacaktır.

20180304 5a9bdf9b3b082

Çevrimiçi Facebook Video İndirici açma işlemi;

Facebook video URL’sini yapıştırın ve ‘download’ tuşuna basın. Videoyu yüksek ya da standart kalitede indirebileceğiniz iki farklı seçenek çıkacaktır. İstediğiniz seçeneği seçtikten sonra altında bulunan ‘download’ butonuna basmanız gerek.

20180304 5a9bdfc8cedbe

Gizlilik ayarıyla paylaşılan Videolar için takip etmeniz gereken yol işe şu şekilde;

Sayfa kaynağını bulma işlemi;

Gizlilik ayarı ila paylaşılan videolarda yalnızca URL bulmak yeterli gelmeyecektir. Bu nedenle video kaynağı olan sayfaya erişebilmek önem arz ediyor. indirmek istediğiniz videonun üzerine gelerek sağ tıklayın ve ‘yeni sekmede aç’ seçeneğini seçin. Ardından videonun açıldığı sekmeye gelin ve ‘CTRL+U’ya basarak sayfa kaynağını görüntüleyin. Sayfa kaynağı açıldığında öncelikle CTRL+A’ya basarak tüm kaynağı seçin, ardından CRTL+C’ye basarak kopyalayın.

20180304 5a9bdff64d1eb

Videoyu indirme işlemi;

Video sayfasından sonra açılan sayfadaki boş kutuya tıkladıktan sonra CTRL+V’ye basarak kopyalamış olduğunuz tüm kaynak kodunu yapıştırın.ve ardından indir tuşuna basın. İndirme sırasında hangi kalitede bir video istediğinizi seçebilirsiniz.

20180304 5a9be017ebcfb

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir